Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Китайски хороскоп

китайкси хороскопКитайският хороскоп се е използвал в Ориента в продължение на хиляди години, и днес все още милиони хора по света се водят по него . Неговите дванадесет животински знака са подобни на дванадесетте знака на зодиака, но се определят от годината, в която сме родени, а не датата и месеца.

Китайската астрология се основава на лунния цикъл, който е дванадесет години. Китайската астрология включва пет елемента, вместо четири – метал, дърво, вода, огън и земя. Ин и Ян – това са динамични сили, които поддържат вселената в баланс на всяко ниво.

Наименованията на дванадесетте години в китайският лунен цикъл произтичат от мита за Буда. Преди да напусне този свят, Буда поканил всички животни в света на угощение. Само дванадесет животни пристигнали в следната последователност – плъх, вол, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуната, петела, кучето и прасето. Така Буда решил да даде име на всяка година, в зависимост от реда, в който са дошли животните. Всяка година в тази дванадесет-годишен цикъл сега има за символ животно, чиито характеристики оказват влияние върху световните събития, личността и съдбата на всичко и всички, родени през тази година.

Китайският календар се различава от западния календар – началото на китайската Нова година се променя всяка година, на дати вариращи между края на януари и края на февруари. Ако сте родени в началото на годината, може да се интересуват от хороскопа за животното на предходната година, тъй като то може да даде много по-точно описание за вас.

2013 е годината на змията. Представителите на този знак се отличават с мъдрост и чар, те са романтични и големи мислители. Интуицията е това, което ги напътства много често. Змиите действат със свое собствено темпо, а когато моментът е подходящ, „сменят кожата” си започват нещо съвсем ново.