Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

17 тайни за парфюмите

парфюмиСвеж или интензивен, нежен или дързък, парфюмът отдавна си е извоювал славата на невидимо оръжие за съблазън. Изкусителен ароматен воал, който деликатно ви обгръща и провокира въображението за чувствени преживявания.

Безспорна е ролята на парфюма както за привличане вниманието на противоположния пол, така и за създаване на собствен уникален образ. Но дори и да сте се снабдили с най-скъпия аромат, рискувате да не получите желания ефект, ако не сте запознати с тайните на използването и съхранението му. Предлагаме ви някои малки хитрости, които ще ви помогнат да подчертаете вашия сексапил и да запазите любимото си ухание за по-дълго време.

1. За да увеличите дълготрайността на парфюма си, нанасяйте го на предварително овлажнена кожа – с помощта на лосион от същата парфюмна линия или хидратиращ продукт за тяло без аромат.

2. Поставяйте 2–3 капки от парфюма върху вена (на китката, лакътната сгъвка, югуларната ямка). В тези зони кожата е най-топла и топлината й напълно „разкрива“ аромата.

3. Не втривайте парфюма в кожата си – по този начин се разрушава ароматната композиция. Ако флаконът не е снабден с дозатор, достатъчно е да нанесете няколко капки от благоуханната течност на пръстите си и леко да докоснете местата, където усещате пулса си.

4. Храната влияе на обонянието. Затова е препоръчително да изпробвате нов аромат преди хранене, отколкото след това, и особено, ако смятате да консумирате пикантно ястие.

5. Най-добре нанасяйте парфюма преди да се облечете, така ще „покриете“ по-голяма площ от кожата си и ще бъдете обгърната от разкошен ароматен облак.

6. Използвайте душ-гел от същата парфюмна линия. Продуктът е не само прекрасен фон за парфюма ви, но благодарение на балансираната си формула идеално почиства и овлажнява кожата на тялото.

7. Ако искате да освежите дрехите си, имайте предвид, че най-хармонично ароматът се разкрива върху естествени материи (вълна, лен, памук). Но парфюмът може да остави петна на светлите тъкани, затова 1–2 капки можете да нанесете на вътрешната страна на дрехата (подгъв, раменни подплънки).

8. Различните козметични продукти се изпаряват с различна скорост, затова нанасянето на няколко слоя увеличава дълбочината и силата на аромата. Първият слой се прилага, когато взимате душ или вана – използвайте  ароматизиран душ-гел, душ-крем или пяна за вана. За втория слой ви е необходим лосион, крем или мус с хидратиращи, подхранващи и омекотяващи свойства. И третият слой е нанасяне на самия парфюм. Напомняме, че продуктите трябва да са от същата линия.

9. Колкото и да ви харесва ароматът на вашата приятелка, не бързайте и вие да се сдобиете със същия, без да сте го изпробвали върху кожата си. Възможно е на вас въобще да не ви подхожда. И тъй като всеки човек има собствена химична характеристика на кожата, винаги тествайте даден парфюм, за да определите дали е вашият.

10. Ако ситуацията изисква само лек намек на парфюм, вземете душ или вана с ароматизиран душ-гел или се възползвайте от парфюмната линия (лосион, крем или мус за тяло).

11. В рамките на денонощието можете да смените парфюма си. През деня заложете на нежен и дискретен аромат, а за вечерта и особено ако ви предстои парти – изберете наситен, загадъчен, който „звучи“ дръзко и предизвикателно. Не се притеснявайте – няма да се получи неприятно наслагване на парфюмите. Дневните аромати имат около 4–6 часа дълготрайност, а вечерните и класическите – над 8–10 часа.

12. Старайте се да не смесвате различни групи аромати (например, шипрови и цветни). Най-добре е да ползвате парфюм и дезодорант от една линия. Или просто изберете дезодорант без аромат.

13. Парфюм, който използвате рядко, можете да съхранявате в хладилника. Така той ще запази непроменени своите качества и благоуханна композиция.

14. Съхраняването на парфюмните средства на места, където са изложени на пряка слънчева светлина или в близост до източник на топлина, води до бързо разрушаване на ароматната им композиция. Най-добре е да ги държите на хладно място и далеч от слънчевите лъчи.

15. Kогато изразходите парфюма си, не изхвърляйте празния флакон. Поставете отворената бутилка в гардероба си, а капачката – при бельото си, за да придадете на дрехите си деликатен аромат.

16. Флакончетата-тестери са идеални за пътуване. Тези малки флакони съдържат достатъчно парфюм за няколко приложения.

17. Винаги затваряйте плътно бутилката, за да не се изпарява ароматната течност. С малки изключения това важи и за флаконите с дозатор.

И последно – не прекалявайте. Дори най-изисканият парфюм може да стане непоносим за околните, ако сте нанесли по-голямо количество.