Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Слънцето и луната в хороскопа

Слънцето и луната в хороскопаВ астрологията Слънцето, създателят на живота, e нашия съзнателен ум. То представлява желанието ни за живот и силата ни да творим.

Също както планетите обикалят около Слънцето в слънчевата система, ние извличаме смисъла на живота ни от Слънцето в нашите натални карти. Слънцето е нашето его. То е и мъдрата част от нас, чрез която взимаме важни решения.

Слънцето е главната ни идентичност и представлява нашата реализация в живота. От него черпим жизненост и насока и като такова можем да го определим като най-важното нещо в наталната карта.

Най-щастливи са тези хора, които са под влиянието на Слънцето. Въпреки, че някои мислят, че отличителните характеристики на тяхното Слънце ще дойдат лесно при тях тях, истината е, че то показва това, което ние се учим да бъдем. Много е важно да се спомене, че Слънцето представлява причините, а не инстинкта.

Докато Луната изпълва миналото в живота ни чрез нашите чувства, Слънцето представя настоящето, тук и сега. Слънцето и Луната отразяват взаимодействието между нашите желания и нашите нужди, съзнание и подсъзнание, настояще и минало, рационалното и лишеното от логика.  Когато „изживяваме” нашето Слънце, ние сме целенасочени, горди, и творчески настроени. Погледнато от негативната гледна точка, можем да бъдем надменни, егоцентрици и прекалено осъдителни.

В небесната карта, или хороскопа, позицията на Слънцето като зодиакален знак представлява главната цел в живота и начинът, по който те оставят следа за света. Като дом, позицията на Слънцето показва къде нашите личности ще “сияят”. Аспектите на живота,  свързани с този дом разкрива различните типове преживявания, които оформят нашата личност и чувство за удовлетвореност и гордост. Това са тези области на живота, към които се стремим.

Приемайки Слънцето, щастието ще дойде много по-лесно при нас. Ако се отречем от него и добрите му черти, няма да знаем накъде вървим в живота. То е нашата пътеводна светлина и ни дава напътствия как да постигнем целите си.