Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Ролята на Слънцето в астрологията

Ролята на Слънцето в астрологиятаНай-важното нещо в астрологията е нашият слънчев знак или познат още, като зодиакален знак. Защо, обаче той се нарича слънчев знак ще разгледаме в този материал.

По времето, в което сме родени Слънцето е преминавало през определен сектор от слънчевата система. В астрологията тези сектори са разделени на 12 равни отрязъка и всеки един от тях е знак от зодиака. На Слънцето отнема един месец, за да премине пред един зодиакален знак и цяла година, за да премине през целия зодиакален кръг. Нашият зодиакален знак е този сектор от кръга, в който слънцето се е намирало, когато сме родени.

Зодиак е гръцка дума, означаваща животински кръг, с  която древните гръцки астролози са описали нещо много любопитно. Те забелязали, че с навлизането на слънцето във всеки нов сектор  се е отприщвала нова енергия, която оказвала влияние на живота на земята.
Те обозначили тези 12 вида енергии с имена на животни, типове хора или предмети, отличавайки видовете енергии с начинът, по който те  въздействали на отделната личност и на поведението на целия човешки род.

Освен нашия личен знак, Слънцето определя и асцедентния ни знак. В момента, в който сме родени на изток от нашия знак е изгрявал друг от 12 зодиакални знака и този изгряващ знак е нашият асцедент, който определя как ще реагираме на външните събития. Или казано накратко: нашият зодиакален знак определя  нашия характер, докато  асцедентът ни предопределя как ще реагираме на всяко събитие в своя живот и това обяснява защо хора родени под един и същи зодиакален знак са толкова различни, като поведение и реакции. В заключение ще обобщим, че Слънцето е в основата на живота на планетата Земя и астрологията не прави изключение.