Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Луната – господарката на нашите емоции

Луната – господарката на нашите емоцииЛуната е най-близката планета до Земята и преминава през целия зодиакален кръг за по-малко от месец, докосвайки всеки знак  много по-дълбоко от всяка друга планета.

Като господар на приливите, логично тя въздейства и на нашите емоции, чрез промяна в настроенията, инстинктите ни, чувствата към всичко, което ни заобикаля и въздействието на нашите емоции върху тези, с които влизаме в контакт. Именно това е причината в астрологията да се смята, че Слънцето е символ на нашия дух, но Луната е владетелка на душите ни.

Луната е богиня, символизираща майката и връзката и  с нейното дете. Именно тази планета е най-тясно свързана с жената и нейната роля на продължителка на човешкия род. Тя отговаря за фертилността, бременността и раждането на деца, което е в основата на женската същност и този факт се допълва от съвпадението, в продължителността на лунния и женския менструален цикъл  – основен фактор при зачеването на  нов живот.

Нашите емоции се проявяват в нашето битие, определяйки тона на всеки ден от живота ни, като всяка фаза, в която Луната се намира ни прави весели и енергични в един момент или безпричинно раздразнителни и унили в следващия. Всички сме се удивлявали на собствените си, често безпричинни  промени в настроенията, характерни за начинът, по който жената си взаимодейства със света и се опитва да се впише в него.

Луната пребивава във всеки зодиакален знак средно два и половиина дни, съпътствайки го и въздействайки на всеки от неговите представители, чрез своята променлива, но майчински грижовна женска природа. Луната е в пряк контакт с душите ни и повелителка на нашите емоции.