Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Казва ли ни истината ежедневният масов хороскоп

ежедневен хороскопЕдна стара индийска мъдрост гласи: Ако се преродиш отново няма да гледаш към звездите, търсейки отговори, а ще погледнеш директно към този, който е създал самите звезди.

С тази мъдрост се опитвам да разгледам различните ‘’за’’ и ‘’против’’ астрологията, като наука и като част от развлекателния бизнес. Много е важно да направим именно разликата между тези два аспекта на една от най-древните науки, защото в много от случаите днес, астрологията е просто начин определени хора, наричащи се астролози да печелят добри пари.

Едва ли има медия в съвременния свят, която все още не е прибегнала до предлагането на дневен хороскоп на своята аудитория. Това е съвсем логично, тъй като медиите знаят какво искат хората и то е информация, която да им покаже верния път или може би успокоение, че късметът се е запътил към нас или, че дългоочакваната любов най-после чука на вратата ни. Това, което кара скептиците да бъдат още по-скептични относно астрологията е схващането, че масово предлаганата астрология не може да даде реални и достоверни отговори.

Всеки, който е запознат с астрологията, като наука знае, че един точен хороскоп изисква много конкретни наши данни и задълбочени изчисления и че не е възможно една информация да бъде общовалидна за родените в началото и в края на един зодиакален период.

Няма лошо в това да погледнем хороскопа си във вестника, стига да не базираме решенията и действията си на информацията, поместена там. Ако искаме да знаем със сигурност какво ни вещаят звездите, трябва да се доверим на сериозен астролог, който да направи наша лична прогноза, познавайки нашата лична история.