Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Хороскопи – един начин да се доближиш до природата си

Хороскопи Хороскопи – има всякакви варианти на тези умования. Има дневни, месечни, годишни, любовен, китайски, японски … наистина всякакви. Една от най-интересните части на хороскопите,  е именно тази, която ни показва отличителните белези на всяка зодия. Зодиите са дванадесет и всяка от тях е различна, с различни черти, които правят не само тях, но всеки един човек уникален и неповторим.

Някои зодии са извести с мекия си, благ характер, като например девите и водолеите. Други, като лъв, козирог и овен, както в природата, където те са диви, власти хищници, така и в цивилизования свят, те се приемат като енергични, амбициозни, властни индивиди. Трети, като риби, везни и близнаци, както подсказват и двузначните им имена, са на кръстопът между „доброто“ и „лошото в нравите си. В един момент те са истински ангели, готови да се притекат на помощ, а в следващия – жестоки отмъстители, готови „да те изядат“. До известна степен, всички тези качества се определят от генетиката на човека, както и от характера му, изграждат и шлифован години наред.

Никога не трябва да забравяме и влиянието, възпитанието, което близките ни хора, но и околния сват оказват върху човек. Едно агне може да стане лъв, стига да е възпитано от „диви“ хора, а може да се получи и обратното ако обстоятелствата са такива. Но в крайна смета, лъвът или агнето напускат стадото. Там, искат или не, те започват да „свалят дрехите си“, а под тях да се показва лъскавата им козина, такава, каквато само природата може да създаде. Всичко това можете да прочетете в различни хороскопи, например в астродата, които да ви пояснят вашата същност. Вашата изконност и изначалност, които никое стадо на света не може да изкорени. Нещо като свободна интерпретация на поговорката „Вълкът козината си мени, но нрава не.“

Когато човек остане самостоятелен, той може да започне да разбира себе си, дори и с помощта на хороскопи. От друга страна, той може да не е роден като „вълк – единак“ и отново да попадне в стадо, било то еднакво или различно от това, което е обитавал до момента. В зависимост от това, той може или да продължи спокойното си съществуване в „чужда кожа“, или да я изхлузи, но бързо да нахлузи нечия друга. Така той остава неразбран, остава друг човек, който дори сам да опознае, би било напразно усилие, тъй като няма да познава себе си. Затова трябва да гледаме, да се доверяваме на хороскопи, които да ни помогнат в „избора ни на кожа“.