Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Земни зодии – елементите и зодиакалните знаци Земя

Елементите и зодиакалните знаци – ЗемяНай-важните елементи в нашия живот са заели своята ключова позиция и в астрологията, като основните 4 от тях: Земя, Огън, Въздух и Вода покровителстват по 3 от 12-те зодиакални знака.

Първият елемент е Земя и под негова закрила са Телец, Дева и Козирог. Най-точното определение за представителите на тези знаци е: здраво стъпили на земята хора. Родените под тези знаци са практични и земни и на тях може да се разчита. Те не обичат да поемат рискове и предпочитат спокойствието и сигурността.

Земята се свързва с градивното и в този аспект, представителите на земните знаци са строителите в зодиака, независимо дали ще изграждат дом, кариера или удобство и уют за себе си и тези, с които са свързани. Земните представители обичат стабилността и се чувстват най-добре, когато притежават и често за тези зодиакални знаци най-характерна черта от характера е алчността и материализмът.

Представителите на елементът Земя се отличават с чувство за дълг, отговорност и надеждност – това са хората, на които може да се разчита винаги и по всяко време. Техни недостатъци са предпазливостта и консерватизмът, а чувствителността им се проявява най-често в сферата на дребните удоволствия и не случайно те са най-големите ценители на изисканата кухня и хубавото вино.

Трезвата преценка на представителите на земните знаци понякога може да ги накара да се взират прекалено много в детайлите, пропускайки голямата картина в това число и чувствата на своите близки. Стъпили здраво на земята, те се фиксират към крайната цел, пропускайки да се насладят на самото пътуване.

За земните знаци може да се обобщи, че са: стабилни, практични и консервативни и доста често материалисти, за които е по-важно да имат, отколкото да бъдат.