Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

До каква степен трябва да ни ръководи хороскопът

До каква степен трябва да ни ръководи хороскопътХороскопите са неизменна част от нашето ежедневие и дори тези, които твърдят, че не вярват в тяхната способност да предсказват бъдещи събития  тайничко поглеждат своя хороскоп за днес във вестника или се заслушват, когато някоя от многото телевизии излъчва дневната астрологична прогноза.

Едва ли има човек на планетата, който не знае под кой зодиакален знак е роден и едва ли има такъв, който не е чел поне веднъж описание на своя характер, според разположението на звездите, в момента, в който се е раждал. И докато има такива, които не се влияят по никакъв начин от предсказанията на множеството астролози, то една  друга категория хора разполага с личен астролог и не предприема нито стъпка, без да се допита до него.

До каква степен е възможно да се предскаже успехът на едно важно за нашия живот събитие, обаче? Някои твърдят, че разположението на звездите и планетите, спрямо нашия зодиакален знак е от решаващо значение и не можем да не се съобразим с това, което то ни вещае, но според други, които са не само скептиците, отхвърлящи астрологията, но и такива, които са част от гилдията на гадаещите, хороскопът може само да дава насоки и всяко решение е наша лична отговорност.

В заключение стигаме до мъдрия извод, че хороскопът не бива да ръководи изцяло нашия живот. Той може да дава кураж в труден етап от живота и може да ни кара да бъдем нащрек, но той не може да ни води за ръчичка, давайки точни рецепти за действие.