Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Изучаване на испански думи

Изучаване на испански думиВ процеса на изучаване на чужд език, особено неприятно е чувството, когато осъзнаете, че сте забравили думи, които си мислите, че успешно сте научили. В един момент, смятате, че знаете десетки нови думи и фрази, а в следващия вече се изхвръкнали от главата ви. Това е толкова обезкуражаващо, че започвате да се чудите дали изобщо знаете нещо за този език. На всеки може да се случи подобно нещо, но е важно за всеки да може да учи бързо нови думи и най-важното – да ги запомня. Ако и при вас нещата не се получават както трябва, може би е време да промените метода, по който учите. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да усъвършенствате испанския си:

Изучавайте испански с помощта на аудио материали, не само с текст – слушането на нови думи ще ви помогне да свикнете с тях, а също така да ги разберете и произнасяте правилно. По този начин тяхното запомняне става лесно.

Научете нови думи на испански от контекста – запомнянето на нови думи, извън контекста е сложно за почти всеки човек. Когато обаче те са поставени сред други думи, вие можете да разберете смисъла и така да ги научите. Човешкият мозък работи с по-висока ефективност, когато успява да направи някакви асоциации. Направете така, че новите думи, които учите да бъдат под формата на диалози или пасажи текст, а не просто под формата на списък с техните значения.

Преглеждайте уроците с нови думи редовно – четете на глас и се опитвайте да вникнете в това, което казвате. Слушайте диалози и ги повтаряйте заедно с говорещите. Колкото по-често повтаряте наученото, толкова по-големи са шансовете ви да го запомните веднъж завинаги.

Винаги решавайте тестовете си и отговаряйте на всички въпроси от учебника по испански. Не се отказвайте, докато не достигнете сто процентова успеваемост. Едва когато повторите това постижение няколко пъти, можете да решите, че сте научили даден урок. Практикувайте наученото колкото можете по-често, вместо да се опитвате да голям брой нови думи.