Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Златото е идеалният избор за пръстени без камъни

пръстени без камъниПонякога се случва хора да се оплачат, че са носили златен пръстен със скъп камък, но внезапно се е случило да загубят камъка. Това е наистина възможно, защото златото е много мек метал и с течение на времето не е изключено да се отпусне и да “освободи” камъка. Това би било много жалко ако камъкът е ценен и би било истинска катастрофа ако е изумруд или диамант. По тази причина бижутерите често съветват да внимавате какви камъни слагате на бижутата от злато, особено ако са от по-висок карат.

Ако притежавате пръстен от 14 карата, рисковете да изгубите камък са доста по-малки. Същото се отнася и ако имате пръстен от бяло злато. Те са доста по-здрави, защото доста често се смесват с паладий. Ако обаче имате бижу от висококачествено 18 каратово злато или да не говорим ако е от 22 карата (макар че такива бижута са изключителна рядкост), тогава е добре да бъдете предпазливи и редовно да посещавате бижутер за да се увери, че златото не се е деформирало и няма риск от измъкване на камъка, какъвто и да е той.

Същото, дори и в по-голяма степен, се отнася за висококачествените пръстени от сребро. Среброто е мек материал, дори по-мек от златото. Възможно е да се стигне до изменения, огъвания и други подобни, при което ако става дума за сребърен пръстен със скъп камък, той може да се измъкне и да падне. По тази причина не е изненадващо, че на практика пръстените с диаманти се правят от злато много рядко, а от сребро – почти никога.

За сметка на това, златото е красиво само по себе си. Почитателите на златните бижута често казват, че ги обичат, защото златните накити са красиви и без да ги декорирате с каквото и да било. Самото злато е самодостатъчно с прекрасния си слънчев и неповторим цвят. Самият метал има изключителен блясък, а напоследък бижутерите обработват златните бижута с едва забележим филм от родий, което ги прави още по лъскави и блестящи, но разбира се без да променя техния слънчев цвят.

Така че ако избирате златно бижу, съветват специалисти, залагайте на изработката и на висококачественото злато от висок карат. Това е напълно достатъчно за да получите желания ефект.