Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Златни обеци или сребърни обеци да изберем?

Златни обеци или сребърни обециОт както свят светува хората се делят на две групи в зависимост от това дали са почитатели на златото или на среброто. Днес дилемата съществува главно сред представителите на нежния пол и изглежда по-скоро нещо като “златни или сребърни обеци да изберем”.

Действително много дами са изправени пред тази дилема. Едни казват да изберете среброто, а като аргумент добавят, че то струва по-малко, по-красиво е и има по-доба енергия. Други са непреклонни и не признават нещо различно от злато. За тях само то има истински блясък и истинска индивидуалност, а и цената му си казва думата.

Истината е, че дали ще изберете сребърни или златни обеци, няма начин да сгрешите, защото и двата метала са благородни и показват изключителни качества.

При избора между обеци от злато и такива от сребро цената цената всъщност е подвеждаща, защото можем да открием много евтини обеци от злато и много скъпи обеци от сребро.

Така например на пазара могат да се намерят златни обеци с по-малки размери и по-семпла изработка на цени около 30 – 40 лева, но могат да се открият и изключително скъпи сребърни обеци с цени от по 200 или 300 лева. Последното важи в пълна сила за по-елегантните модели на Сваровски, които си заслужават наистина всяка стотинка от стойността.

Така или иначе, независимо дали ще изберете обеци от злато или от сребро, няма как да сгрешите, защото те са най-често покрити с родий. Родият е най-скъпият метал и прави обеците блестящи и прави тяхната повърхност изключително здрава и устойчива на външни влияния.

Интересното е, че шаблонът, според който златото е жълто, а среброто бяло изобщо не е актуален. В наши дни например можете да си купите обеци от бяло, жълто или розово злато, а в същото време не е невъзможно да откриете и сребърни обеци от бяло или розово сребро. В допълнение и на не малко сребърни бижута се прави златно покритие, така че изборът става още по-труден.

Така или иначе ако за Вас има значение само материалът, от който бижуто е изработено, тогава най-вероятно и съвсем логично ще се спрете на златото. То все пак е много по-скъпо като материал и ако решите след време да продавате бижуто си ще си възвърнете много по-голяма част от него.