Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Защо да замените старата си входна врата?

бяла стилна блиндирана врата

Все още ли сте със старата си входна врата? Не губете повече време! Сигурността на дома ни е на първо място, а старите входни врати вече не предлагат нужното ниво на защита, от което имаме нужда. Те са по-тънки, не са толкова устойчиви на удари, повечето от тях са само с една заключваща система, използващи само секретен патрон, който няма никаква бронировка или друга защита против чупене. Също така нямат и пасивни шипове, които са много важни при опит за рязане на пантите, тъй като те влизат в самата каса и не позволяват на вратата да бъде надигната и изместена от този, който иска да влезе в дома ни.

Отличителни предимства на блиндираните врати

При новите блиндирани врати, нивото на сигурност значително се покачва. Те са доста по-масивни, което допринася и за допълнителната шумо и топлоизолация. Също така имат различен брой пасивни шипове, влизащи в касата. Това предотвратява повдигането и отстраняването на вратата в случай, че някой среже пантите.

Повечето врати са с две заключващи системи, като най-често едната от тях е със секретен патрон, докато другата е с ямков. По този начин разбиването им ще отнеме два пъти повече време, което увеличава шанса някой да хване злонамерения човек в крачка. Понякога дори самият вид на вратата би бил достатъчен, за да откаже повечето престъпници. Ако пък имаме и втора входна врата, времето, което ще бъде нужно да се влезе в апартамента от недоброжелател се увеличава още повече. Комбинираме ли го и със система за домашна сигурност (камери, сензори за движение, свързани със СОТ), ще можем да спим по-спокойно, че домът ни е защитен.

Някои блиндирани врати имат дори сензори за пръстов отпечатък и се отварят само с натискането на бутон, докато други имат алармени системи, които са вградени в самите тях. А вие сменихте ли Вашата входна врата?