Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Защо да изберем обеци от паладий?

обеци от паладийЧесто наричат паладия “най-новия благороден метал в бижутерията”. Като един от металите от групата на платината, паладият е лъскав, блестящ и притежава несравнима естествена белота. Може би единствено родият може да се мери по белота и блясък с паладия. Освен на родия, паладият напомня и на платината по белота и блясък, но е по-лек и на по-конкурентна цена, което прави бижутата от този метал много търсени и желани.

Макар и от семейството на платината, паладият се отличава по няколко неща от платината. Първо както споменахме преди малко, този метал е по-лек и това го прави отличен избор за изработка на обеци. По-малкото тегло позволява да се носят по-големи бижута без да Ви дразни тежестта им, което доста често е проблем при избора на по-масивни и големи обеци. Освен това има по-малка плътност и по-светъл и бял цвят.

Купувайки си обеци от паладий, Вие инвестирате в скъп метал с висока стойност. В същото време, обеците от паладий имат много голяма чистота в сравнение с други бижута от други метали. Обикновено бижутата от паладий са чисти на около 95% в сравнение например с бялото злато, което е 58,5% при 14 карата.

Друго предимство при покупката на обеци от паладий е, че за разлика от обеците от среброто и бялото злато, които се нуждаят от покритие от родий или паладий за да бъдат лъскави, бижутата от паладий не се нуждае от подобни покрития. Самият паладий е достатъчно здрав и лъскав за да си бъде самодостатъчен.

Много бижутери поставят следния въпрос. Защо да си купуваме бижута от сребро, които са покрити с паладий, когато можем да си купим направо бижута от паладий.

Освен чисто естетичната полза от избор на обеци от паладий, Вие ще се погрижите и за здравето си. Ушите доста често реагират зле на различни метали като никел и дори сребро. По тази причина много бижутери покриват сребърните бижута с паладий. Причината е, че паладият е хипоалергенен и не предизвиква дразнения на кожата, което го прави идеален избор на бял благороден метал за обеци.

Напоследък много жени, които искат да носят скъпи и елегантни бижута от платина се спират вместо това на паладий. Причината е, че чисто визуално дори и специалистите трудно намират разлика между двата метала, а паладият не се нуждае от покрития. Освен това по-ниската цена и по-малко тегло позволяват избор на по-пищни и внушителни накити и по-голяма възможност да се избере нещо с по-скъпи камъни.