Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Видове козметични уреди и тяхното предназначение

козметични уредиПри покупката на козметично оборудване, е нужно много внимателно и задълбочено отношение към функциите на различните професионални устройства. Важно е не само кой е производителят и дали апаратът се предлага с гаранция, но и какви са неговите функции. В крайна сметка цената на един козметичен уред е доста висока, и в случай на допусната грешка при избора, стойността му няма да се изплати в процес на работа.

Видове апарати и тяхното предназначение

Пазарът на козметично оборудване предлага огромен брой професионални уреди – всеки със специфични свойства и предназначение. Когато се оборудва един нов козметичен салон, е необходимо това да става на база предварителна преценка относно процедурите, които планира да извършва съответният салон/козметик и какви резултати се очакват.

Фонофрезата е един от уредите, без които съвременният салон за красота не би могъл да съществува. С негова помощ се осъществяват физиотерапевтични процедури, целящи да се подобри проникването на козметичните и лечебни средства. Проникването на лекарствени препарати достига дълбочина около 6 см. Това се дължи на ултразвукови вълни, генерирани от апарата. Използва се както за лице, така и за тяло. Крайният резултат от процедурата: подмладяване, почистване, премахване на целулит, стрии и белези.

Ултразвук. Ултразвуковият козметичен апарат съществува в множество варианти, но най-често използваният модел, е този за третиране на кожата на лицето. С помощта на ултразвука става възможно напълно безболезнено да се почисти в дълбочина повяхналата кожа. След процедурата кожата на лицето изглежда свежа, чиста, тонизирана и здрава. Можете да закупите висок клас ултразвуков апарат с гаранция за професионална употреба от онлайн магазина Alison.

Ултразвуковата терапия ще помогне да се осъществят множество корекции, включително: изглаждане на бръчки, свиване на порите, депигментация, микромасаж и лимфен дренаж на подкожните тъкани, премахване на черни точки, подобряване и нормализиране на тена, стягане на кожата.

Уред за мезотерапия – особено необходим във всяко студио за красота, тъй като с негова помощ става възможно да се инжектират в дълбочина различни серуми и други специални средства. Най-често това са: хиалуронова киселина, витамини и фосфолипиди. Днес мезотерапията за лице с използване на мезо-коктейли е изключително популярна и търсена от дамите козметична процедура.

Четков пилинг – устройство, оборудвано с множество накрайници (четки), посредством които се извършва механично почистване на кожата на лицето с премахване на повърхностния слой мъртви кожни клетки. Четките биват с различна степен на абразивност в зависимост от зоната, която трябва да обработват и състоянието на кожния участък. Постига се мигновено подобряване на кожния тургур, благодарение на свойството на уреда да осъществи т.нар. шлифоване.

Апаратура за компресотерапия има във всяко престижно козметично студио, балнеолечебен център и салон за масаж. Представлява ново поколение апаратура и иновативен метод за отслабване. Компресотерапията действа много добре при различни форми на целулит, както и при отоци и болки в крайниците. За провеждането на сеанса, клиентът облича специален костюм, който се доставя заедно с апаратурата.

С помощта на уреда за компресотерапия може да се стегне отпуснатата кожа, да се повиши нейната еластичност и да се загладят зоните с целулит. Но едно от най-важните предимства е, че същевременно се извършва детоксикация на тялото. Също така, благодарение на пресотерапията, метаболизмът се нормализира. Самата процедура не е вредна за здравето и не причинява болка.

Източник: alison.bg