Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

В навечерието на първия ви тайландски масаж – ето какво да очаквате

тайландски масажНезависимо дали лично сте си записали час, или сте получили резервация за тайландски масаж под формата на подарък-ваучер, вероятно очаквате първият си опит със смесени чувства. Емоциите ви са напълно основателни, защото тай масажът е изцяло непозната за родния потребител практика. Въпреки че датира от около 2500 години, у нас тя е застъпена слабо в практиката.

В следващите редове ще се опитаме да ви подготвим за този напълно нов за вас експириънс. На първо място обаче, е редно да дадем един много полезен съвет – изберете много внимателно мястото, където масажът да бъде проведен. Доверете се на реномирано масажно студио. За столичани и гостите на София идеалното място е ТАО Център – салон с луксозна, автентична обстановка, тайландски масажисти и солиден избор от традиционни видове масажи.

Какви са порядките?

Посещението в салон за тай масаж е донякъде плашещо, защото комуникацията между клиент и масажист е отчасти затруднена. Масажистите от Тайланд не винаги владеят английски, още по-малко, пък са усъвършенствали своя български. За щастие за основните неща ще ви подготви рецепционистът, който е от български произход.

Дали ще се наложи да съблечете дрехите си или не? Тайландските масажи са много на брой и доста различни един от друг, но като цяло рядко се налага клиентът да сваля по-голямата част от дрехите си. За повечето масажни техники е подходяща комбинацията от риза и панталон, каквато ще ви бъде предоставена, след което ще ви насочат към помещение, където да се преоблечете.

Можете да носите собствените си дрехи, но преживяването е значително по-релаксиращо, ако носите предоставените ви от салона. Те са свободни, чисти и удобни. Тесните дрехи ще затруднят изпълнението на някои движения. Имайте предвид, че тук не просто лежите, а активно разтягате отделни части на тялото. Традиционният тайландски масаж неслучайно се нарича още „пасивна йога”.

По време на масажа ще бъдете дърпани, разтягани и заклащани от майстора-масажист, който ще използва всяка част от тялото си в изпълнение на различните техники, включително палци, лакти и колене. При някои практики масажистът стъпва върху клиента – това е начинът да се въздейства върху определени стресирани зони от човешкото тяло.

Тайландските масажи в голямата си част съвсем не са нежни и деликатни, но изпълнени правилно от опитен терапевт, те не са и болезнени. Макар и определени действия да предизвикват известен дискомфорт, впоследствие усещането е превъзходно. Зоните, които преди това са били схванати и болезнени се връщат към нормално състояние.

Това, по което се познава добрият тайландски лечител е способността му да избере подходящата техника за съответното състояние. За целта се извършва прецизна диагностика с ръце. На база отговорът на тялото при определени въздействия, терапевтът решава коя е подходящата лечебна практика.

В ТАО Център предлагат и съвсем деликатни терапии с ароматни масла, горещи камъни и леки масажни движения. Те са включени в листа с процедури, за да се предложи адекватен подход към по-възрастните клиенти и хората със сериозни здравословни проблеми. И понеже това е реномиран и луксозен салон, там ще ви поглезят с оригинални масажни масла и продукти с органични съставки, ексклузивно създадени за въпросното студио по древни тайландски рецепти.

Не пропускайте да опитате уникалните TAO SIGNATURE MASSAGES – специално създадени за TAO Center.

Източник: https://taocenter.bg/