Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Спални комплекти с матрак – какво бихте могли да закупите?

Спални комплекти с матракНоводомците са онези, които най-често купуват спални комплекти с матрак. По този начин те успяват да обзаведат напълно спалното помещение, спестявайки време, нерви, а често и пари. Комплектите с обзавеждане за спалня, предлагани на родния пазар, варират като вид и брой компоненти, но в стандартната комплектация влизат няколко основни детайла. На тях ще обърнем внимание в следващите редове.

Какво включва стандартният спален комплект?

Спалнята е територията на сън и почивка. Хората прекарват около една трета от живота си в тази стая, поради което следва да се обърне специално внимание на създаването на условия за удобство и уют в нея. Голямо значение при решаването на тази задача се отдава на мебелите, които осигуряват здравословен сън и качествена почивка, а също така допринасят за положителното емоционално състояние.

Има няколко почти задължителни компонента, които влизат в състава на всички спални комплекти. Матрак за легло по правило се купува допълнително. Леглата се продават само под формата на носеща конструкция. Ако ви предстои обзавеждане на спалня и планирате да заложите на синхронизиран дизайн, купувайки комплект, то в състава му най-вероятно ще влизат следните компоненти:

Легло. Леглото е центърът на всяка спалня. Отличното благосъстояние на човека и здравословният му сън до голяма степен зависят от неговата надеждност, функционалност и удобство. Много хора избират комплект именно на база на леглото – неговата визия, големина и наличието на опции за съхранение в дизайна.

Леглата във всички спални комплекти не са оборудвани с матрак. Такъв обаче трябва да се предвиди предварително, за да се избере легло с подходящите параметри. Например, ако искате матракът да бъде двулицев, трябва да изберете модел с подматрачна рамка или да я закупите допълнително. Размерът на спалня, предназначена за двама, обикновено е 160 х 200см широчина/дължина.

Нощни шкафчета. Двойното легло обикновено се допълва от две нощни шкафчета – отляво и отдясно. Някои спални комплекти обаче са оборудвани само с едно нощно шкафче. Шкафчетата биват с различни дизайни – с вратички, с едно или две чекмеджета, с изцяло отворена предна част. В нощните шкафчета е удобно да се съхраняват книги, лични вещи, аксесоари, които сваляме преди сън.

Гардероб. Когато в стаята липсва специално обособена гардеробна, става задължителна покупката на гардероб. Производителите винаги включват такъв в своите комплекти, като размерът му и броят на отделенията/крила често се избират от купувача. Съвременните гардероби имат отлично проектирани вътрешни отделения и поне една огледална врата. Все по-актуални са плъзгащите врати, защото пестят пространство.

Какъв би могъл да бъде матракът?

За да бъде мебелната композиция напълно функционална, леглото трябва да се оборудва с матрак. Производителите обикновено предлагат на клиента някаква стандартна опция за конкретния модел, но матракът, предвиден от производителя, е не винаги предпочитана от клиента опция.

Ако се наложи да избирате матрака допълнително, то трябва да вземете предвид основата и дизайна на леглото. Някои модели са с повдигащ се матрак за достъп до раклата отдолу. Повдигащите се матраци са еднолицеви. Към рамката на матрака е монтиран амортисьорен механизъм, който улеснява неговото повдигане.

Днес изборът от матраци е наистина огромен и те варират не само като степен на плътност, но и като вид на материалите. Както пълнежът е от значение, така и текстилното покритие. Има противоакарни покрития, а също и свалящи се и перящи се калъфи. Пълнежът може да бъде от полиуретанова или мемори пяна.

Източник: mebelizavseki.bg