Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Смело по бански!

банскиДори най-уверената в себе си жена се притеснява от разсъбличането по бански на плажа, когато са налице кожни дефекти по тялото. А всъщност решение има, при това за всеки проблем. Вярно, отстраняването на някои от неестетичните дефекти изисква повече време и усилия, но определено си струва да си върнете красивата визия и високото самочувствие.

1.Проблем: стрии 
90% от жените получават стрии през живота си. Да, 90%. Стриите, причинени от изтъняване на кожата при бързо отслабване или наддаване на тегло или по време на бременността не са задължително доживотна присъда. Разбира се, превенцията е много важна, но ако стриите са в начален стадий (т.нар. „пресни“ стрии, които са червеникави) могат напълно да бъдат премахнати с помощта на съвременните апаратни процедури. По-трудно се заличават старите стрии (бели), но все пак намаляват като дълбочина и ширина.

2. Проблем: пъпки по тялото 
През лятото тялото отделя повече пот и мазнини, порите по гърдите и гърба се запушват по-лесно, появяват се пъпки. Най-добрият начин да се преборите с пъпките започва под душа. Използвайте душ-гел, съдържащ 1,2% салицилова киселина. Ако пъпчиците не изчезнат до 1 седмица, консултирайте се с дерматолог.

3. Проблем: целулит 
„Портокаловата кожа“ е сред най-досадните проблеми. За съжаление се премахва доста трудно и изисква комплексен подход – правилно и здравословно хранене, професионални антицелулитни процедури и масажи, двигателна активност. Сравнително бързо, но временно решение е употребата на козметични продукти, съдържащи кофеин и други активни съставки, които визуално изглаждат кожата.

4. Проблем: обрив 

Почти всяка втора жена е страдала от внезапно появил се обрив. Няма място за притеснение. Потърсете помощта на дерматолог, който да установи причината и да предпише правилните медикаменти за лечение.

5. Проблем: разширени вени 
Стандартният начин за премахване на разширени вени е склеротерапията, която в Европа се прилага от почти 40 години. Ефектът е както и при традиционното лечение с физиологичен разтвор, но без изгарящото действие. Вените изчезват напълно едва след края на лечението, което изисква продължително време.

6. Проблем: белези 
Малките белези, не по-стари от половин година, могат напълно да изчезнат след употреба на подходящи медицински кремове. Такива продукти предлагат марките Bergman, Bioderma и др. За премахването на по-стари белези се прилагат лазерни процедури.

7. Проблем: отпусната кожа 
Кожата се отпуска и „увисва“ неестетично вследствие наранявания, остаряване, бременност, а понякога дори и при минимални промени в теглото. Препоръчителни са процедурите с апарат, комбиниращ ултразвук и радиочестота, които тонизират и стягат кожата. Прилагат се веднъж седмично в продължение на месец. Ефектът се запазва около 2 години.

8. Проблем: неравности по ръцете 
Ако кожата на ръцете ви е грапава, суха или често се появява екзема, може би имате лека форма на кератозис пиларис. Той се появява, когато кератинът, кожният протеин, създава твърди образувания в основата на косъмчетата. В този случай не прилагайте ексфолианти, тъй като е възможно да раздразнят кожата. Използвайте душ-гелове или лосиони с алфа-хидрокси киселина. След измиване и подсушаване, намажете проблемните зони с подходящ козметичен продукт (някои специалисти препоръчват хидрокортизон), който намалява червенината и помага за изглаждането на кожата.

9. Проблем: пигментни петна по кожата 

Най-често се появяват вследствие прекомерно излагане на слънце без надеждна защита или в солариум. Затова не пренебрегвайте слънцезащитните продукти и не прекалявайте със слънчевите бани. Есенно-зимният сезон е най-подходящ за отстраняване на пигментациите. Прилагат се професионални депигментиращи процедури – козметични или апаратни. Ползването на слънцезащитни средства след третирането е задължително.