Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Секси и здравословен загар

Секси и здравословен загарПридобиването на тен вече не само намазване с някакъв слънцезащитен крем с SPF. С новите достижения на козметичната индустрия, сигурни и неподатливи на слънцето и клинично изпитани масла загарът става по-лесен и по-здравословен от всякога.

1. Слънцезащита + отслабване

Все още не сте свалили няколкото излишни килограма, притеснявате се да облечете банските или скривате леко закръглените си части с парео. Няма място за тревога – доверете се на специално разработените продукти, които не само гарантират равномерен тен, но и спомагат за намаляване на мазнините. Тези продукти действат по 3 начина: изгарят мазнините, защитават кожата от UV лъчите и подсилват загара с повече от 70%.

2. Предварителна подготовка 

Специалистите препоръчват да започнете с прилагането на подбрани козметични средства още преди почивката. Изберете продукти, които активират синтеза на меланин – пигментът, отговорен за тена на кожата. Предлагат се и капсули за вътрешен прием, които стимулират образуването на тен. Пигментиращите активни съставки, отговорни за създаването и поддържането на дълготраен тен, се комбинират с мощен комплекс антиоксиданти, за да помогнат на кожата ефективно да се предпази от остаряване при излагане на слънце.

3. Удобство и комфорт

Дните на мазните и лепкави защитни кремове вече са в миналото. На козметичния пазар ще откриете продукти с лека, немазна текстура, които са изключително лесни за използване. Спрейове – за по-бърза и по-дълготрайна защита, гелове – за чувствителни и уязвими зони, ролони – за третиране на слънчеви изгаряния.

4. Използвайте продукти с по-висок SPF

По-високият защитен фактор означава “не” на изгарянето и “да” на тена. Ако кожата ви е много светла, задължително защитете лицето и тялото си при първите слънчеви бани с продукт с SPF 50+. След няколко дена можете да преминете на фотопротективни средства с по-нисък фактор. Но дори да имате по-тъмен тен по рождение, не пренебрегвайте защитата – ползвайте продукти с SPF 15.

5. Не на бръчките! 

Всички знаем, че излагането на слънцето състарява преждевременно кожата на лицето. Добре, но след две седмици почивка изведнъж откриваме, че са се появили бръчици. Не бива да изпадате в паника. Най-често се касае за т.нар. дехидратационни бръчки. Изберете мощен хидратиращ крем и го прилагайте редовно. Само за седмица-две кожата ще е отново свежа, тонизирана и без бръчки. А за да се предпазите от появата им използвайте специално разработените за лицето слънцезащитни продукти, в състава на които са включени внимателно подбрани anti-age съставки.

6. Тен за дълго време 

Има ли нещо по-депресиращо от избледняващия тен? Ако искате да  запазите секси загара си за по-дълго време, използвайте продукти, които намаляват неприятното белене на кожата и съхраняват тена. Друг вариант е тоналния овлажнител, който хидратира, подхранва и придава нежен блясък, сякаш кожата е целуната от слънцето.

7. Действайте бързо 

Кажете “сбогом” на излежаването с часове под палещите слънчеви лъчи. Просто си вземете такива продукти, които ускоряват придобиването на тен и с по-малко излагане на слънце ще постигнете страхотен загар. Включените в състава им активни вещества стимулират синтеза на меланин, овлажняват и предпазват кожата от преждевременно стареене.