Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

С кои два проблема най-често се сблъскват фирмите, предлагащи спешни ВиК услуги в София?

спешни ВиК услуги в СофияФирмите, предлагащи спешни ВиК услуги в София не са никак малко, но въпреки това, е факт, че столичани изпитват трудност в намирането на бърза и адекватна реакция при сериозни аварийни ситуации. Една от причините е, че се търси помощ на неправилното място. Обикновено се звъни на държавни институции, които рядко успяват да окажат адекватна помощ, или на самозвани майстори-водопроводчици, които отказват да се отзоват на място незабавно.

Какво би ви накарало да потърсите спешна помощ?

Двете най-често срещани причини да се потърсят спешни ВиК услуги в София, са спукана/течаща тръба и запушен канал. Малко са нещата, освен пожарите и земетресенията, които могат да нанесат толкова сериозни поражения върху дадена сграда или частен дом, колкото спуканата водопроводна тръба.

Специалистите, работещи в тази сфера на услугите са виждали какво ли не – от срутени тавани до напълно разрушени дървени подови настилки. На хората, които не са установили навреме наличието на проблем във водопровода и не са реагирали по най-бързия начин, ще се наложи да възстановяват дома си из основи. Обикновено мебелите, битовите уреди и цялото обзавеждане са най-тежко пострадалите.

Сигурните признаци за наличието на теч от водопроводната система включват:

  • Подгизнал и/или обезцветен участък от килима (особено в близост до тръби, радиатори, перални, съдомиялни и др.;
  • Обезцветяване и необичайни петна по тавана;
  • Миризма на влага и мухъл;
  • Лъщяща и люпеща се боя в даден участък;
  • Ниско водно налягане;
  • Съскащ шум зад стените.

Запушените канализационни тръби са друг вид авария, способна да причини грандиозни наводнения, като тук е налице и друг особено неприятен проблем – неприятната миризма и мръсотията. За щастие този вид спешни ВиК ситуации са по-бързо и лесно решими. С добра техника и професионален подход, блокажите в тръбата се изваждат за броени минути, стига да не се касае за спукана канализационна тръба, парче от която е запушило отвора за оттичане.

Коя е правилната реакция?

При малък теч или обилно наводнение, е важно да се действа съобразно ситуацията. Когато става дума за течове от водоснабдителната система, е нужно първо да се спре водата, захранваща водопроводната инсталация в сградата. Във всеки блок в София има централен кран, достъп до който има домоуправителят на входа. Следващата стъпка е да се повика фирма предлагаща спешни ВиК услуги.

Не търсете общинската фирма, отговаряща за водоснабдяването в столична община, когато аварията засяга частен имот. На теория ВиК дружествата са задължени да изпратят аварийни екипи на мястото на аварията, но те няма да го направят с нужната бързина. Не и в празничен ден или в малките часове на денонощието.

Потърсете частна компания, чиито спешни услуги са такива не само на теория, но и на практика. В интернет ще намерите данни за почти всички столични компании, включително телефони за контакт. Ще се свържете с дежурен диспечер, който ще изпрати моментално авариен екип на адреса, който сте посочили.

Не отлагайте ремонта за сутринта. Понякога е по-добре да нарушите спокойствието на съседите, лишавайки ги от сън, заради шума от ремонтните дейности, отколкото да оставите водата да разруши скъпото им обзавеждане и имущество. Не се опитвайте да действате сами, в случай че става въпрос за проблем със сериозни мащаби. Единственото, което трябва да направите е да спрете водозахранването и да изчакате пристигането на професионалистите.