Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Ренесанс на младостта – постижимо ли е?

Ренесанс на младосттаЗнаете ли, че природата ни е програмирала да живеем дълго – 120-140 години? Механизмът на стареене има генетично заложен алгоритъм. Ние не живеем вечно и това е нормален процес. Решаващ фактор за ранната смъртност е начинът ни на живот. Там, където хората живеят здравословно, дълголетието е факт.

Най-голяма продължителност на живота има населението в Япония и Норвегия. Жителите на Окинава се хранят основно с морски дарове, с натурални продукти без химически примеси и не прекаляват с месото. Рибата и морските продукти са най-балансираните за човешкия организъм храни. Чистата природа, високият стандарт на живота в Норвегия и ниското ниво на стрес – това са тайните предпоставки за дълголетието в северните страни.

Освен доброто си здраве всеки от нас иска да съхрани през годините и привлекателния си външен вид и дори в старостта си да изглеждаме добре.

Подмладяващата (anti-age) грижа се бори с външните признаци на остаряването. Тук влизат различните видове терапии – таласотерапия, ароматерапия и др.; масажите; СПА процедурите; различните козметични методи и др.

Подходящата терапия е успешен начин за възстановяване на здраето и красотата. Тя не трябва да се пренебрегва. Полезна и приятна, терапията за красота е необходимо изкушение за всяка жена. Съществуват десетки видове, но едни от най-популярните примери са таласотерапията и ароматерапията.

Таласотерапията използва свойствата на морската вода в услуга на красотата, преди всичко в грижите за кожата. Тя е създадена през XIX век във френския град Бретан. Ключови за нея от химична гледна точка са магнезият, калият, калцият, натрият и йодът.

Ароматерапията залага на силата на ароматите. Тя има преди всичко разтоварващо и релаксиращо действие. Стимулира мисловната дейност и цялостното здравословно състояние. Ароматите може да бъдат извлечени от цветя, билки, богати на мазнини растения и др.

Масажът също заема важно място в anti-age грижата, но и за здравето. Той има благоприятен ефект както върху здравето, така и върху външния вид ефект. Може да се извършва с пръсти, ръце, лакти, колене, крака. Различните видаве засягат мускули, сухожилия, лигаменти, фасции, повърхностния слой на кожата, ставите, кръвоносни съдове, дори някои органи.

СПА процедурите също са разнообразни. Балнеоложките процедури, СПА обвиванията на тялото, ексфолиране, тренировки, медитация и др. са сред методите, които ни гарантират естетичен външен вид, здраве и тонус на организма.

Anti-age козметиката е надежден път към красотата и младежката външност. Продукти с богат състав и иновативни формули гарантират регенерация и свежест, стегнат и здрав вид на кожата.

Изборът на подходящите методи за борба с възрастта – терапия, масаж, СПА или козметика, съчетани със здравословен начин на живот, са верният път към съхранената задълго младост.