Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Ремонт на покрива – как да се подготвите за тази сложна и скъпа операция?

 

Ремонт на покрива – как да се подготвите за тази сложна и скъпа операция?

Без значение колко правилно и надеждно е изграден един покрив, с времето ще се появят повреди, които ще наложат неговото ремонтиране. Това могат да бъдат частични поправки или основен ремонт, но като цяло всяка операция, касаеща възстановяването на изправността на покривното съоръжение, плаши собствениците.

Кои са най-трудните моменти при планиране на покривен ремонт?

Най-сложната част не е ремонтът сам по себе си, а неизвестните, свързани с тази офанзива. На преден план излиза финансовият въпрос. Нека не се заблуждаваме, дори частичните ремонти поглъщат една не малка супа пари, а по-крупните дейности често налагат вземането на банков кредит. По правило покривите се ремонтират по спешност, а не се планират далеч във времето.

Друга сложна част от уравнението е намирането на добър изпълнител. Дори смяната на няколко счупени керемиди не винаги може да се извърши от собственика, а какво да кажем за основен ремонт, който включва изграждане на нова носеща конструкция? Въпреки че сред строителните фирми не липсват добри майстори на покриви, има и такива, които предлагат некачествени услуги. Това прави хората предпазливи.

Как да намерите добра фирма за ремонт на покрив и ще можете ли да си позволите нейните услуги? Предполагаме, че това са въпросите, които най-силно ви вълнуват. Бързаме да ви успокоим, че цените на услугите на недобросъвестните изпълнители и тези на надеждните фирми като Реал Перфект не се различават драстично, макар разликата в качеството на ремонтите да е огромна.

Третият въпрос (не по-малко важен) е как да направите покрива на дома си по-функционален? Как да станат таванските помещения по-комфортни и приятни за обитаване? Как да намалите разходите за отопление и климатизция? Знаете ли, че голяма част от топлинните загуби се дължат на лошата изолация на покривното съоръжение?

Защо е важно да поверите ремонта на покрива на добри специалисти?

Покривът играе ролята на надеждна бариера между климатичните фактори и комфорта във вътрешните помещения. Ако сте закупили стара къща или живеете в такава отдавна, със сигурност се налага да ремонтирате тази ключова част от конструкцията на сградата. Цялостен ремонт и пълна трансформация на покриви задължително се правят от строителни бригади.

Защо е важно ремонтните работи да се извършат от фирма с опит и добра репутация? Защото това гарантира вземане на най-правилните решения относно избора на материалите и начина на изпълнение на различните операции. Ако ремонтирате покрива си с помощта на близки и приятели, вероятността да се допуснат фатални пропуски е твърде голяма.

Професионалните фирми разполагат с необходимите познания относно всеки елемент на покривната конструкция, в това число водосточната система, обшивката на комините и хидроизолацията. Те знаят как трябва да бъде изграден или ремонтиран всеки от тези детайли. Строителните бригади с голям брой завършени проекти ще ви предложат няколко безкомпромисни варианта, съобразно наличния бюджет.

Наличието на специализирана техника не е за подценяване. Покривите отдавна не се поправят само с чук и пирони. Как да гарантирате сигурността на финансовата си инвестиция? Като получите гаранция за качеството на ремонта от изпълнителя. Вашите приятели, с чиято помощ сте ремонтирали зле своя покрив, няма да ви гарантират, че той ще изпълнява перфектно функциите си в следващите 10, 20 или повече години.