Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Релаксация у дома

Релаксация у домаВсички сме имали и ще имаме тежки дни, след които няма как да бъдем в най-добрата си форма пред света. Не бива да забравяме, че ако запазим ядовете си, това ще се отрази и на външния ни вид. Сбръчканото чело и тъжно увисналите ъгълчета на устните не помагат никому. Вместо да се изливаме на гневни талази пред близките си, можем да направим този малък ритуал, с който да си върнем доброто настроение.

Вземете си малко букетче сезонни цветя (сега са люляците) и го поставете  в чашка до нослето си. Седнете удобно, затворете очи и започнете бавно да вдишвате и издишвате аромата им. Усмихнете се. Разкажете си на глас какво ви е зарадвало през този ден (хайде, не е толкова трудно, със сигурност нещо ви е било приятно). С всяко вдишване визуализирайте изтласкване на негативните мисли и намерения извън вас. Качете ги на корабче, виенско колело или ракета, доверете се на въображението си, просто освободете душата си, като ги пратите някъде далеч, където да изчезнат завинаги.

Усмихнете се. Отвътре навън. Дишайте и издишайте бавно и дълбоко, като се съсредоточите само върху нежния аромат. Не мислете за друго – за да сте с усмивка на лицето, ви трябва любов в сърцето. След няколко минути ще сте се „наситила” на цветния дъх и просто ще се чувствате добре.

Пречистени, красиви и усмихнати, съвсем лесно е, нали? А тръгнахме от едно малко цветно стръкче…