Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Преса за коса – грешки при изправяне

Преса за косаОтдавна всяка жена има преса за коса из уредите си за разкрасяване. Постигането на перфектно права коса е желание на много дами, но за жалост не всяка може да го постигне. Една голяма заблуда е, че само във фризьорския салон може да се постигне идеално изгладена и дълготрайна прическа. 

До голяма степен изправянето на косата зависи и от качеството на уреда, но не само. Много жени си мислят, че само професионалните преси за коса са способни да постигнат този ефект и не се замислят за начина, по който си изправят косата и дали не допускат грешки именно там.

Най-честите грешки при изправяне с преса за коса

Преди да се откажете от своя уред и да се насочите само към фризьорските салони ви съветваме да обърнете внимание на изброените по-долу грешки. Може проблемът да се крие в тях и след като го отстраните пресата за коса ще ви върши идеална работа и ще оформяте красиви и стилни прически всеки ден.

1. Не предпазвате косата си

Използването на препарат с топлинна защита е повече от наложително. Тук не става въпрос само за преса за коса, а и за други уреди – маша, сешоар и др. Термичната обработка на косъма е една от главните причини за неговото изгаряне, накъсване и изтощаване.

2. Не съобразявате температурата

Не е нужно да нагрявате пресата за коса до максималната температура, ако имате по-фина коса. По-малкото градуси ще ви свършат същата работа, без да стресират излишно косъма.

3. Не разресвате косата си

Задължително използвайте гребен, а не четка. Преди да изправите всеки кичур е необходимо да го разрешете добре. Така ще премахнете заплитанията и много по-лесно ще изправите косата си, а ефектът ще е по-дълготраен.

4. Не подбирате правилния размер на плочките.

За гъста и буйна коса трябва да се снабдите с преса, която има по-големи плочи и обратното. За по-фина коса е по-добре да имате под ръка преса с по-малки плочи.

5. Изправяте косата си докато е влажна

Тази грешка може да ви струва много. Колкото по-влажна е косата, толкова по-големи щети и нанасяте. Косъмът изгаря, накъсва се и се изтощава. Винаги изсушавайте косата си добре, преди да започнете да я изправяте.

6. Не почиствате пресата за коса

Използването на различни стилизиращи препарати, води до натрупване на замърсявания по плочите на уреда. С времето те изгарят и полепват по косъма. Преди всяко използване на преса за коса трябва да почистете добре плочите от всички замърсявания. Само така ще можете да се възползвате от пълния капацитет на уреда.