Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Правилното хранене – ключът към ефективното отслабване

Правилното хранене – ключът към ефективното отслабванеВероятно и вие сте на мнение, че наднорменото тегло е не само естетически проблем, но и сериозна опасност за здравето? Целта на всеки е да свали ефикасно и лесно излишните килограми, за да изглежда добре и да бъде в отлично здраве, поради което някои хора залитат в крайности. Ние няма да ви призоваваме да гладувате, а да възстановите хармонията с правилно хранене, което ще доведе до ефективно отслабване.

Правилният диетичен режим е ключът към успеха, макар в някои случаи да е удачно да се приемат и помощни средства – хранителни добавки за отслабване. В следващите редове ще говорим основно за това как да се храним правилно, но ако вие имате нужда от малко допълнителен тласък, онлайн магазините ще ви предложат множество ефикасни продукти.

Кои са подходящите хранителни продукти?

Зеленчуците, и по-конкретно зеленолистните като зеле, броколи, спанак, целина и зелена салата, ще ни помогнат да се доближим до идеалните форми. Те имат малко калории и много фибри, благодарение на което запълват бързо стомаха и създават усещане за ситост. Само зеленчуците обаче не са достатъчни, за да си набавим енергия.

Затова е нужно да включим и въглехидратни храни в диетата си. Здравословната диета за отслабване включва само бавни въглехидрати, намиращи се в зърнените храни и пълнозърнестото брашно. Дори малко количество такава храна се абсорбира за дълго време, което ни кара да забравим за глада за достатъчно дълъг интервал.

За отслабване е необходимо фракционно хранене. Това означава, че трябва да има поне пет хранения на ден: закуска, обяд, вечеря и две междинни закуски. Диетичното хранене изисква ежедневно в менюто ни да присъства протеин – строителният материал за мускулите. В крайна сметка, колкото повече мускули има човек, толкова повече калории изразходва дори в покой. Така че, за да изграждаме мускул вместо мастна тъкан, трябва да консумираме протеин.

Най-добрият източник на протеини в режим за редукция на теглото е нискомасленото мляко и нискокалоричното месо (говеждо, пилешко, заешко). Допълнително могат да се приемат протеинови шейкове и десертни блокчета, особено от хората, които съчетават диета и редовна физическа активност.

Средства, усилващи процеса по изгаряне на мазнини

За по-ефективно отслабване можем да включим в режима си и някои допълнителни съставки. Това са хранителните добавки за редукция на телесно тегло. Добавките са разработени под различна, лесна за усвояване форма – таблетки, прахчета, желета, сиропи  и др.

На кои вещества да обърнем специално внимание? Едни от ней-полезните са:

  • Бромелайн и L-карнитин – за изгаряне на мазнини;
  • Хром – подтиска желанието за консумация на сладкиши;
  • Гарциния Камбоджа – потиска апетита;
  • Алфа липоева киселина – помага за преобразуване на въглехидратите в енергия.

Организирането на ефективен диетичен план не се изчерпва само с подбора на продуктите, но и с правилно планиране на часовете за хранене, както и с обмисляне на варианти за здравословно приготвяне на храната. Добре е между отделните хранения да има интервал не по-дълъг от 2-3 часа. Храненето на крак не е препоръчително. Нужно е да превърнем консумацията на полезната храна в специален момент.

Начинът на приготвяне на хранителните продукти е от голямо значение за това дали ще успеем да отслабнем. Желателно е зеленчуците да се консумират сурови, доколкото е възможно, за да се запазят полезните микроелементи, съдържащи се в тях. Месото и бобовите култури е добре да се приготвят на пара, на фурна или на скара, без добавени мазнини. Пърженето е абсолютно забранено.

Източник: MaxHealth