Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Пръстени с цветни диаманти

Пръстени с цветни диамантиДиамантите са най-скъпият камък, който човек може да има върху своя пръстен. Те са толкова здрави, че тяхната обработка си е живо предизвикателство и съвсем не е по силите на всеки. Понякога дори и виртуози в обработката на диаманти се изправят пред истинско предизвикателство когато срещу тях се появи труден за обработка диамант.

Именно сложността за обработка е една от причините (подчертавам една от многото), които определят високата стойност този уникален скъпоценен камък. И докато за диаманта важи правилото, че колкото е по-прозрачен и безцветен, то толкова по-скъп е самия камък, има някои невероятни диаманти, които могат да ви смаят с изключителните си цветове и разбира се с влудяващо високи цени.

На пазара за бижута диамантите са рядкост и се продават със сертификати за качество, които показват техния произход, начини на изработка, карат и куп други особености. Същото се отнася и за цветните диаманти. те могат да са жълти, розови, сини, зелени, червени и какви ли не други цветове.

А бижутерските къщи създават удивителни шедьоври, играейки си с цветовата гама на цветните диаманти. Така например видни бижутери създават уникални творения от синхрона между розови диаманти и розово злато или жълти диаманти и класическо злато.

Понякога за още по-голям блясък и ефект цветните диаманти се придружават от по-малки безцветни камъни, защото това подсилва впечатлението и уникалността на цветните диаманти.

При пръстените с цветни диаманти обаче, цената далеч не е за всеки. те струват много повече от обикновените диаманти (ако въобще съществуват обикновени диаманти), а причината за това е, че те са наистина изключително редки.

Когато са в по-големи размери цветните диаманти се продават обикновено на търг, а цената им достига десетки милиони евро. Разбира се, миниатюрните цветни диаманти не са чак толкова скъпи, но и при тях цената не е за подценяване.

Високата цена на цветните диаманти се определя не само от тяхната уникалност. Те почти не се откриват сред природата. В момента например има само една мина в целия свят, която се занимава с добив на розови диаманти. Тя се намира в Австралия и е отдалечена в крайния северозапад на страната.

Така че ако искате да изненадате любимата си с пръстен с цветен диамант, ще трябва да бръкнете дълбоко в джоба.