Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Пръстен от сапфир

Пръстен от сапфирПръстенът от сапфир е едно доста скъпо удоволствие, което малцина могат да си позволят. Всъщност, това бижу се среща толкова рядко, че вероятността някой да Ви види с подобен накит и да предположи, че това е истински сапфир а не кристал е равна до 0%.

Рядкостта на тези скъпоценни камъни, които се добиват само в няколко страни по света и то в съвсем ограничени количества, е една от основните причини, които ги правят да бъдат толкова ценни и скъпо струващи, дори понякога превишаващи стойността на изумрудите – нещо, което е много трудно.

В наши дни най-популярният годежен пръстен е с диамант, но ако обърнем глава на зад и погледнем към историята, няма как да не видим, че заможните хора с положение в обществото обикновено искали ръката на бъдещата си жена подарявайки пръстен от изумруд или сапфир. Както и сега, тогава сапфирите също са били значително по-скъпи от диамантите.

Сапфирът е изключителен избор за годежен пръстен, защото дори и да е изключително шикозен, той може да се носи от Вашата любима по всяко време и на всякъде. Пръстенът със сапфир е удобно бижу и е лесно да се комбинира не само с официално облекло, но и с дрехи в доста по-ежедневен стил.

Ако камъкът не е твърде голям бижуто няма да се натрапва твърде много и това е така благодарение на деликатния тъмно син цвят

Сред многобройните предимствата на сапфира е и неговата здравина – качество, което несъмнено е от първостепенно значение, особено когато говорим за бижу, което се носи на ръката. Всеки знае, че пръстените и гривните най-често биват удряни (дори и ако внимавате много, това все някога може да се случи, все пак никой не може да мисли за положението на ръцете си в 100% от времето) и по тази причина са най-предразположени към повреди, издрасквания и фрактури.

За щастие, сапфирът е едно от най-здравите творения на природата, което го прави толкова здрав и устойчив, че за да го повредите са нужни изключително големи усилия.

По скалата на Мос сапфирът е 9 (само една позиция след диамантите, които са най-здравите камъни в света). Всъщност учените считат, че сапфирът е третият най-здрав минерал на планетата след диаманта и мойсенита.