Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Пръстен от розово злато

Пръстен от розово златоРозовото злато е един от най-приятните и деликатни нюанси на този толкова обичан благороден метал. Както е известно обаче, златото не е достатъчно твърд метал за да се изработват от него бижута без да се добави друг примес. Това може да бъде сребро, мед или някаква друга сплав, която е подходяща за целта. Така например, ако златото се смеси с мед се получава така нареченото розово злато, което е и толкова ценено и обичано. Историята показва, че редица кралски особи са обичали този цвят и са носили накити и украшения от розово злато, което кара мнозина да изпитват усещане за аристократичност когато видят такъв накит.

Както всяко друго бижу от розово злато, пръстенът от злато с този цвят е едно изискано бижу, но това което е най-отличително е нежността която излъчва в големи количества. Именно нежният нюанс прави пръстенът от розово злато обичано бижута за дами с по-фин и деликатен вкус, но не толкова предпочитан материал за изработка мъжки пръстени и други накити.

Пръстените от розово злато могат да бъдат изцяло изработени от благородния метал, но не рядко става въпрос и само за златно покритие. Именно това е случая с не малко пръстени от розово злато на популярната марка Сваровски, която е любима на токова много хора. Бранда предлага разнообразие от изящно и фино изработени дамски пръстени с покритие от розово злато, а за кулминация пръстените са изящно декорирани с камъни Сваровски, което им придава още повече лекота и деликатност.

Причината поради която Сваровски залага на покритието от благородния метал е защото бранда се стреми да задоволи търсенето не само на заможни хора, но да предложи високо качествени накити и на хората с по-ограничени финансови възможности. Няма нужда да се споменава, че пръстен, който е изцяло изработен от розово злато би имал многократно по-висока цена в сравнение с този, който има само покритие от благородния метал. От друга страна обаче, ефектът е на практика съвсем същия.

Покритието на пръстена от розово злато може да издържи много дълго време, дори години, стига да го сваляте когато миете чиниите или влизате да се къпете. Цените на които се предлагат такива бижута традиционно са доста атрактивни. Един средно голям пръстен с подобно покритие може да бъде открит за цени около стотина долара.