Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Полезни ли са за лицето вашите диети?

Полезни ли са за лицето вашите диети?Понякога забравяме факта, че след 18 годишна възраст проблемите, свързани с кожата на лицето могат да бъдат предизвикани от диета. Правилният начин на хранене ще предотврати много от тях.

Ако сте любителка на пушеното месо, виното и подправките, рискувате да се сдобиете с червендалесто лице. Разбира се, леката руменина придава привлекателност на всеки, но всичко трябва да е с мярка. Ограничете приема си на тези продукти. В случай че не искате да се лишите от любимите храни, пробвайте тайландска кухня без къри или суши без уасаби. Намалете виното.

На кого не е позната битката с пъпките? Всеки в определен период от живота си се е сблъсквал с този неприятен козметичен дефект. Не толкова отдавна учените откриха, че причината за поява на пъпките по лицето са въглехидратите. Екип от специалисти изследвал жители на остров Папуа и Парагвай, които нямали по кожата си нито една пъпчица. Ежедневното им меню включвало много протеини и минимум въглехидрати. Този начин на хранене се различава коренно от нашия. Все пак, не можем да лишим организма си от въглехидрати. Но ако ги получаваме във вид на кафяв ориз, пълнозърнест хляб, паста от твърди сортове пшеница, шансовете ни за перфектна кожа ще се увеличат.

В стремежа си да се разделят с излишните сантиметри, много от нас напълно изключват от менюто си мазнините. Резултатът е бърз и видим. За съжаление това не се отразява благоприятно върху лицето. Кожата ни става суха, започва да се бели. И в тази ситуация има изход: употребявайте зехтин, авокадо, орехи. Талията ви ще продължава да губи сантиметри, а лицето ви ще възвърне предишната си свежест.

Последен съвет: борете се с ранните бръчки и възпаленията като консумирате риба. Тук ще ви помогнат мастните киселини Омега 3 и Омега 6 , които се съдържат в големи количества в сьомгата, риба тон, скумрията. Бадемите, лененото семе, лешниците са добра конкуренция за рибата с високото си съдържание на мастни киселини.