Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Подходящият цвят червило?

Подходящият цвят червилоПредставяме ви нещо наистина полезно. Това са съветите на Bobbi Brown – гримьорка и създателка на Bobbi Brown Cosmetics, автор на четири книги, в това число и „Bobbi Brown Living Beauty“ (Springboard Press), относно избора на подходящо червило.

Идеалният неутрален цвят червило е като перфектния чифт дънки: винаги  ни е под ръка и никога не ни разочарова.

Заложете на неутралния цвят – най-практичното червило е едва с тон по-ярко от естествения цвят на вашите устни. То ги подчертава така, както фино нанесената спирала насочва вниманието към очите ви. За някои това ще бъде прасковено кафявото или светлорозовото. Не забравяйте, че вашият неутрален цвят не бива да напомня коректор (визия, която е подходяща само за ревюта); както и че светлото матово червило ще накара устните буквално да се размият в лицето ви.

Тествайте правилно дали това е вашият тон червило – пробвайте червилото на дневна светлина за най-точна преценка. Ако сте пробвали над три цвята, дайте си малка почивка.

Опознайте себе си – като гримьор бързо научих, че цветът на устните ви ще определи как ще изглежда едно червило върху тях. Някои тонове може би безкрайно отиват на вашата най-добра приятелка, но това не означава непременно, че са подходящи и за вас.

Миксирайте и то смело – всеки сезон си има своите хитови цветове и само защото на вас ви отива розовото, не означава, че не може да си позволите бургундско червено. Поставете от вашия тон, а върху него нанесете фин слой винено, коралово или какъвто и да е друг цвят. Ще се уверите, че дори най-щурото червило може да отива и на вашите устни.