Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Подходящ режим на хранене против целулит

режим на хранене против целулитДа се отървете от „портокаловата кожа“, спазвайки някоя нашумяла модна диета не е толкова лесно. По-добър резултат ще имате само ако промените режима си на хранене. Започнете от днес и скоро ще забележите положителна промяна.

Златни правила в диетичното хранене:

Хранете се по разписание. Като се храните в точно определен час, скоро ще отучите организма си да очаква храна през останалото време. Именно непланираните похапвания са висококалорични и съдържат много захар.

Много програми за намаляване на теглото имат ден, в който може да си позволите всичко. В деня без диета се хранете само веднъж. Планирайте това предварително, яжте бавно и се наслаждавайте на храненето.

Забравете за макароните и тестените изделия от бяло брашно. Предпочитайте пълнозърнести изделия.

Подбирайте проста храна с изразен аромат, като не комбинирате много вкусове.
Ако в чинията имате храна с различни вкусови качества, стимулирате производството на хормоните, които повишават апетита и затова преяждате.

Използвайте подправките червен пипер, чили, които съдържат капсаицин, вещество,което засилва  усещането за ситост и не ви позволява да преяждате. Други полезни подправки са кориандър и куркума.

Преодолейте фобията си към продуктите, съдържащи здравословни мазнини, като орехи, семки, авокадо. Те придават на храната приятен аромат и в крайна сметка ни позволяват  да се избавим от излишните сантиметри и целулита. Диетолозите съветват да се използват като допълнение към основното ястие (например: шепа сурови обелени слънчогледови семки в салатата).

При хранене спазвайте следната малко необичайна последователност: отначало плодовете, след това продуктите, богати на протеини и накрая пълнозърнестите и въглехидратните храни.

Откажете се от месото поне един ден в седмицата. Любителите на месо употребяват средно 700 ккал повече на ден.