Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Почистването на един грим е също толкова важно, колкото и слагането му

гримЕдва ли има дама, която да не знае, че всъщност дългото носене на грим по лицето ви води до своите пагубни ефекти. Ако някога сте правили грешката да заспивате с грим по кожата си, то ви е добре познат резултатът на сутринта – усещате лицето си замърсено, изморено и видимо състарено. Ето защо в днешната статия решихме да обърнем внимание на щателното отстраняване на грим от лицето – ще се спрем подробно на навиците, които трябва да си създадете, както и на някои от най-изпитаните и добри методи и продукти за премахване на грим.

Защо е важно един грим да бъде почистен от лицето ви преди лягане?

Знаем, че периода на сън през нощта нашата кожа използва, за да се регенерира и да се обнови. Именно тогава е точното време, в което да използвате нощни подхранващи кремове, тъй като активните им съставки и минерали ще проникнат в кожата в дълбочина. За да се случи това, обаче, следва да почистим оптимално и изцяло кожата на лицето си от носения през деня грим. Така ще премахнем остатъците от макиаж и ще подготвим кожата за нанасянето на вечерната грижа. Спането вечер с грим запушва порите и не позволява на кожата ви да диша – това е предпоставка за появата на кожни несъвършенства като пъпки и черни точки например.

Кои са някои от дерматологичните продукти, които помагат при отстраняването на грим?

За щастие козметичната индустрия е еднакво добре развита и при създаването на висококачествен и щадящ кожата грим, и при създаването на продукти, имащи прекрасни и устойчиви формули за неговото премахване.

Ако трябва да ви препоръчаме няколко продукти, които бихте могли да използвате за отстраняването на грим, то ще започнем от тоалетното мляко. То е нежно, щадящо кожата, предоставящо оптимално почистване, оставяйки кожата ви мека и гладка. Препоръчва се за по-сухи кожи, тъй като добре овлажнява и хидратира епидермиса.

Друг продукт, успешно отстраняващ грим, е двуфазният дегримьор. Нанесете го на лицето си, използвайки памук или тампонче за отстраняване на грим – дегримьорите са особено ефикасни при водоустойчивите спирали например, които доказано притежават свойството да се премахват далеч по-трудно от останалите видове грим.

През последните години мицеларните води също добиха доста голяма популярност. Мицелите в тяхната структура действат като магнит за нечистотиите и така оставят кожата на лицето наистина оптимално почистена. Също са подходящи и като хидратиращ продукт, а, както знаем, една от основните причини някой да притежава здрава и красива кожа, е повишеното ниво на еластичност в нея. То, разбира се, се поддържа, благодарение на оптималното ниво на хидратация.