Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

По-млади устни? Да! Възможно е

млади устниМладежкият вид на устните е мечта за всяка жена, особено с напредването на възрастта. Отпуснатата кожа и загубата на цвят в тази така деликатна и сексапилна зона са истинска заплаха. Стоп! Ситуацията не е безнадеждна. Канадски специалисти предлагат своите седем съвета за съхраняване на младежкия вид на устните:

1. Ексфолирайте устните. За целта можете да използвате детска мека четка за зъби и балсам. С масажни движения бавно отстранете мъртвите клетки. Манипулацията може да се практикува два пъти месечно.

2. Не хапете устните си. Този вреден навик ги разранява.

3. Предпазвайте устните от слънцето. През лятото действието на ултравиолетовите лъчи от слънцето може да се окаже пагубно за устните. Малко балсам за устни или дори слой вазелин ще спаси повърхността им от изсъхване.

4. Предпазвайте устните от студа. През зимата ниските температури са изключително опасни за устните. Балсамът или слоят вазелин са задължителни, за да ги предпазим от изсъхване, напукване и разраняване.

5. Хидратирайте. Хидратацията е важна както за устните, така и за цялото тяло. Пийте около 2 л. вода дневно, тя ще ви осигури видимо по-свеж вид, но и е безценна за вашето здраве.

6. След измиване на зъбите – балсам. Не, макар и да ви звучи странно, но понякога контактът на пастата, която е изключително ефикасна за вашите зъби, се оказва опасен за областта на устата. Веществата, които пастата съдържа, могат да атакуват деликатната повърхност на устните. Изходът е след измиване на зъбите да нанасяте балсам върху устните.

7. Някои храни дразнят повърхността на устните. Храните, притежаващи високо киселинно съдържание, като лимоните или кивито например, също действат неблагоприятно върху повърхностния слой клетки на устните. Когато консумираме подобни храни, по-добре е да поставяме хапката от тях директно в устната кухина с вилица.

Това са препоръките на канадските специалисти. Те са лесни и ни гарантират устни – мечта за силния пол. Не е трудно да ги последваме, в името на нашето здраве, сексапил и самочувствие.