Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Пилинг с морски пясък

Пилинг с морски пясъкПилинг с морски пясък е сезонна процедура, чиято популярност нараства все повече. Известно е, че пилингът на кожата или казано по друг начин – излющването, трябва да се осъществява редовно. След пилинг, кремовете и маските проникват дълбоко в кожата и имат по-силен подмладяващ и лечебен ефект. Ако пренебрегвате тази процедура, горният слой на кожата се превръща в “броня” от мъртви клетки, която прави използването на кремове практически безполезно.

В козметиката съществуват различни видове пилинг, но на особена популярност през лятото се радва пилингът с морски пясък, чиито фини песъчинки са като абразив. Процедурата почиства в дълбочина и се използва за участъците с по-груба кожа – пети, лакти и др.

Извършен правилно, домашният пясъчен пилинг отстранява вроговелия слой, стимулира извличането на токсините, насища тъканите с кислород, подобрява микроциркулацията и стуктурата на кожата, която става копринено мека.

Това съвсем не означава, че за пилинг трябва да се използва пясък от плажа. Той може да съдържа вредни болестотворни организми. Професионалистите използват само пречистен и специално подготвен морски пясък, в комбинация с омекотяващи съставки – етерични и растителни масла, екстракти от растения, термална и морска вода.

Морският пясък се нанася с кръгово движение върху влажна кожа по пътя на лимфните съдове. След 15-20 минутти се отмива. С това процедурата не завършва. Следва хидратация на кожата. Няколко часа след пилинга трябва да избягвате слънчевите лъчи.

Честотата на процедурата се определя индивидуално и се използва както самостоятелно, така и като допълнение към програми за корекция на фигурата, моделиране на силуета, борба с целулита, детоксикация, минерализация и подмладяване на кожата.

Противопоказания са инфекциозните и вирусните заболявания, възпаления по кожата, някои кожни заболявания, келоиди, алергичен дерматит, папиломи, бенки и др.