Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Перфектно тяло? Няма място за стрии

перфектно тялоПроблемът „стрии“ засяга не само жени в зряла възраст. Той е заплаха за кожата и цялостния контур на тялото, а вие несъмнено искате да ги съхраните в перфектно състояние възможно по-дълго. Много млади момичета, а дори и момчета се сблъскват с този неприятен козметичен дефект. Стриите върникват в периода, когато растежът на костите изпреварва този на мускулите и кожата. Те рефлектират както върху визия, така и на самочувствието.

Белезите се появяват при рязкото натоварване на кожата, причина за което може да бъде както растежът, така и физическите упражнения. Множество жени получават стрии по време на бременността. Известно е, че кожата ни се състои от три слоя – подкожен, епидермис и дерма. Стрията е резултат от процес в дермата, средния слой. Ако продължително време дермата е била разтегната, се късат съединителните влакна и кожата губи еластичността си.

Стриите, получени през бременността, може да имат наследствен характер. Прочетете внимателно тези редове, в случай че вашата майка има подобни белези. Други възможни причини за появата на стрии са затлъстяване, хормонален дисбаланс или нерационалното хранене.

Пресните белези имат червен цвят, който с времето избледнява.

За да намалите възникналите вече стрии и да предотвратите образуването на други в бъдеще, трябва да спазвате няколко правила:

  • Хранете се с продукти, богати на витамин  А, Е и С.
  • След душ втривайте върху кожата си маслен разтвор на витамин  Е.
  • Включете в менюто си повече продукти, съдържащи мастни киселини. Това са зеленчуците, растителните масла, рибата.
  • Хидратирайте кожата си. Компонентът ретинол, съдържащ се в специалните козметични продукти, има фантастично овлажняващо действие.
  • Употребявайте редовно крем за тяло, в състава на който е включено какаово масло.
  • Невероятно ефикасни в борбата със стриите са плодовите киселини. Те стимулират регенерацията и овлажняват кожата.
  • За най-тежките случаи ще ви помогне лечението с лазер.