Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Основни правила при парфюмиране

правила при парфюмиранеВечната дама на модния бранш – Коко Шанел, казвала, че излизането в обществото без парфюм е равносилно на това, да се появите без дрехи сред хора. Тя знаела една фундаментална истина: уханието има съществена роля за начина, по който ви възприемат околните. Именно затова решихме да ви разкрием тайните на изкуството да се парфюмирате и да ви предложим нашите идеи как да го правите.

Тоалетната вода не е толкова концентрирана като парфюмите. Ако си слагате парфюм, са необходими само една-две капки, докато тоалетната вода се използва в по-голямо количество.
Съобразявайте се с факта, че представителите на двата пола по различен начин възприемат ароматите.

Мъжкото обоняние е с 20% по-слабо от това на жените. Което, естествено, не означава, че трябва да прекалявате с уханието преди среща. Ето какви са съветите на специалистите за начина, по който да се парфюмирате:

1. Обърнете внимание на височината на мъжа

Колкото и да звучи странно, това е немаловажен фактор в изкушаването на мъжа със съблазнителен аромат. Ако той е доста по-висок от вас, парфюмирайте горната част на тялото си (шия, коси). Ако мъжът е нисък или срещата ви ще протече в седнало положение (ресторант, кино) с особено внимание парфюмирайте сгъвките на ръцете и зоната на деколтето. В двата случая обонянието му ще долавя вълнуващ мирис, предназначен изключително за него.

2. Времето за слагане на парфюм

И тоалетната вода, и парфюмът трябва да се слагат след излизане от банята. Влажната кожа има една характерна особеност – попива и поглъща ароматите по-добре от сухата.

Много жени правят грешката да разпръскват аромат върху дрехите, а не върху кожата. Вашият собствен телесен аромат ще придаде неповторима нотка на парфюма, като се смеси с уханието му в уникална хармония. Понякога тъкани могат да се повредят от спирта, съдържащ се в тоалетната вода или парфюма и да останат неприятни петна. 

3. Повторната употреба на парфюм

Ако поставяте парфюм за втори път тази вечер, се изисква овлажняване на кожата с помощта на крем или термална вода. По такъв начин ароматът се усвоява по-добре. Специалистите съветват: след като сте поглезили кожата си с тоалетна вода или парфюм, след обличане да пръснете във въздуха и бързо да застанете в образувалия се облак. Уханието ще попие в косата ви, порите на кожата и тоалета.

Видове аромати:

Лекият, плодов аромат е едва доловим, създава невидим уханен воал, приятен за обонянието, но обикновено недълготраен.

Тежкият ориенталски мирис е траен. Ако е употребен в изобилие, може и да отблъсне. Бъдете умерени и внимателни с такива парфюми. Те не са подходящи за девойки.

Мястото на поставяне:

Зад ушите. Тук има една тънкост – пръснете върху пръстите си и тогава разтрийте меката част на ушите.

Деколтето. Бъдете внимателни. Ароматът трябва да е лек.

Китките. 
Върху вътрешната страна на всяка китка поотделно пръскаме тоалетна вода. Не разтриваме.

В сгъвките на ръцете под лактите. В тази част ароматът ще се усеща силно, затова са достатъчни само едно-две нежни докосвания.

Под брадичката. 
Само леко я докосваме с напарфюмирани пръсти.

Под колената. Зоната е гореща и ароматът тук е доста траен.

Като цяло, сухата светла кожа по-трудно поглъща и попива миризмите. Мазната кожа, обратно, запазва задълго уханието.