Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Видеорегистратор – задължителен авто аксесоар, който е също и супер достъпен

видеорегистраторВидеорегистраторът се превърна в задължителен аксесоар за собствениците на автомобили. Той ви позволява да разрешите противоречиви ситуации и да докажете своята невинност при всевъзможни инциденти на пътя. Такова устройство е изключително полезно и обезателно трябва да го притежавате. Цените на видеорегистраторите са все по-достъпни, а предлагането им е широко. Онлайн магазин Giga.bg е място, откъдето можете да се снабдите с чудесен нискобюджетен модел.

Кои параметри Ви интересуват при покупката на видеорегистратор?

Когато избирате видеорегистратор е необходимо да вземете предвид най-вече качеството на записите. От значение са също допустимото изкривяване на картината, здравината на корпуса, възможните методи на укрепване и наличието на допълнителни функционалности. Качеството на записа се определя от следните характеристики:

  • Матрицата. За заснемане във FullHD формат са напълно достатъчни 2 мегапиксела. Новобранците погрешно отдават предпочитание на 5-мегапикселовите модели. Освен това, с увеличаване на гамата от модели, производителите започнаха да оборудват устройства с 3-мегапикселови матрици, които преди това принадлежаха към категорията на професионалните камери;
  • Процесор. Бързият отговор на задачите е едно от основните условия, които определят качеството на записания материал и стабилната работа на устройството. Например, ако избраният модел е оборудван с процесор с ниска мощност, той няма да може да записва видео с висока битрейт. По принцип е възможно да има загуба на запис до 5 секунди между множество файлове;
  • Оптика. Като правило се използва пластмасова оптика, която може да се открие в почти всички модели видеорегистратори. Има обаче и устройства със стъклени лещи, които гарантират още по-добро представяне при слаба светлина;
  • Зрителният ъгъл. Той влияе върху това колко площ ще бъде заснета в кадъра, но не трябва да преследвате твърде големи стойности. Ако изберете прекалено широк ъгъл на гледане, съществува риск от изкривено изображение, заоблено по краищата.

Изборът на видеорегистратори до голяма степен се определя от вашите желания и предпочитания. Например модели с вграден екран ви позволяват незабавно да преглеждате записите, да изтривате ненужните и да регулирате настройките. Такива устройства обаче заемат повече място в автомобила.

Надеждността на работата на един видеорегистратор зависи в голяма степен от качеството на закрепването на конструкцията. Колкото по-голяма е вендузата, толкова по-малко ще бъде изкривено изображението. Обърнете внимание на моделите с възможност за странично регулиране. С тях ще можете да запишете разговор с представител на пътната полиция.

Видеорегистраторите също могат да бъдат защитени с двойнозалепваща лента. Тази опция е подходяща за тези, които не планират постоянно да премахват устройството от стойката. Видеорегистраторът може да бъде оборудван с допълнителни функции. Например сензор за удар: запис на изображение по време на инцидент. Наличието на вградена батерия ще увеличи надеждността на записа, изберете модел с поне 30 минути живот на батерията.

Не на последно място по важност е паметта на регистратора. Съвременните видеорегистратори повсеместно използват функция цикличност на записите. Общият видео поток се записва като отделни видео файлове с продължителност от около 1 до 30 минути. Ако няма достатъчно свободно място за ново видео, последният запис се изтрива автоматично.

По този начин в паметта винаги се съхранява приблизително един и същ архив от записи в обратна хронология. Картите с памет MicroSD се използват като средство за съхранение на записите. Те са разделени на класове в зависимост от скоростта на запис на информация. Количеството памет при тях достига 512 GB.