Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Обеци от изумруд – с какъв метал да съчетаем камъните?

Обеци от изумрудИзумрудите са един изключително красив камък. Те притежават неповторим зелен цвят, който варира в зависимост от особеностите на мястото, от което камъните са добити. Цветът може да е по-хладен и светъл или пък изключително наситен и интензивен, напомнящ за зеленината на гъста тропическа гора.

Изумрудените обеци са изключително шикозен артикул и експертите съветват да купувате подобно бижу само ако имате срещу себе си човек, който знае какво богатство е това.

Изумрудените обеци са считани за едно от най-аристократичните бижута, а цената им далеч превишава тази на диамантените обеци. Освен това, един чифт обеци от изумруди нормално може да се окаже много по-скъп от пръстен със същия камък, защото обеците са две (разбира се, няма как да е една или три, все пак са обеци) и трябва да бъдат еднакви.

Изумрудените обеци са изключително подходящи за хора със светли очи, особено зелени, защото ще са в синхрон с цвета на очите, но са изключително подходящи и за дами с по-тъмна кожа, защото яркият им светъл цвят ще контрастира и ще се получи още по-успешна комбинация.

Ефектът на изумрудените обеци не може да бъде изимитиран от друго бижу, защото изумрудите притежават доста голяма доза индивидуализъм. На практика самите камъни погледнати на светлина притежават много често различни дребни дефекти, което е като пръстов отпечатък – носи уникалността на този прекрасен и толкова скъп камък.

Пред много хора стои дилемата какъв метал да изберат за изумрудените обеци – дали да бъде злато, сребро, платина, паладий или някаква комбинация? Може би един от най-подходящите варианти е паладият, защото този метал е много лек. Това го прави изключително подходящ за обеци, защото всяка жена знае, че тежките обеци са истинско изпитание и носят голямо неудобство на този, който е нагърбен с тежката задача да ги носи. Красотата наистина изисква жертви, но защо ушите трябва да страдат от тежки метали когато има и по-леки решения, които едновременно с това са доста качествени. Освен лек, паладият е изключително здрав, а визуално не се отличава от платината. За сега е по-евтин от платината и златото, но кой знае какво ще бъде в бъдеще.

Златото също е доста красиво в съчетание с изумрудите. Самата комбинация от жълто и зелено е много слънчева и жива.

В съчетание с розово злато изумрудените обеци биха ви придали ретро вид, което много допада на не малко жени. Това създава имидж сякаш се връщате с машината на времето в миналите векове и наистина е много очарователно.

Бялото злато и платината пък са класика в случая и са това, което най-често служи за основа на изумрудените обеци.