Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Нужни ли са много мебелни магазини в София?

мебелни магазини в СофияКъм настоящия момент имаме солиден брой действащи мебелни магазини в София. Някои са фирмени обекти, предлагащи собствена продукция, докато други спадат към така наречените „посредници”. Те предлагат мебелите на водещи български производители, както и внос. Актуалният въпрос в момента е обаче, необходими ли са много физически обекти за продажба на мебели в столицата?

Какви са тенденциите на мебелния пазар?

Все повече потребители избират да си купят някакъв вид мебел онлайн. Тази тенденция е валидна дори за жителите на столицата. Поради все по-големия интерес към електронното пазаруване на мебелни изделия, днес почти всеки търговец на такъв вид артикули има и електронна платформа за продажби, тоест онлайн магазин.

Данните сочат, че продажбите, извършени през фирмения уебсайт/ електронен магазин, се доближават, а понякога и превишават продажбите, направени на място в търговския обект. На какво се дължи тази тенденция и ще продължи ли тя, или клиентите ще се върнат към традиционния метод на пазаруване?

Анализатори на съвременния пазар прогнозират повишаване на пазарния дял на електронните мебелни магазини в София. Това обаче по никакъв начин не означава, че физическите места за продажба на мебели ще останат празни. И двата метода на пазаруване на мебелна продукция имат своите предимства, на които си заслужава да обърнем по-специално внимание.

Кои са плюсовете на покупките от физически мебелен магазин?

Класическата търговска практика мебелите да се купуват от специализиран търговски обект няма да спре да бъде работеща формула. Хората искат да видят на живо мебелите, да ги докоснат и да ги тестват. Най-сигурният начин да се уверите, че леглото, диванът, креслото, ще ви бъдат удобни, е да седнете, а защо не и да полегнете на тях.

На място е по-лесно да се запознаете с габаритите на конкретното мебелно изделие. Да, точните размери са параметрите, по които трябва да се ръководите, но това, че даден вид мебел ще се побере на определено място, съвсем не означава, че то ще стои добре там. В магазина можете да зададете въпросите, които ви вълнуват, и да получите незабавен отговор. Прекият диалог е методът на общуване, който потребителите винаги ще предпочитат.

Предимства на онлайн магазините за продажба на мебели

Електронната търговия бележи огромен ръст в продажбите на всякакви стоки и мебелите не са изключение. Тя създава удобство, спестявайки на купувача време и физически усилия. Благодарение на нея вече не е нужно да крадете от свободното си и работно време, за да отидете да си купите холов диван или кухненски ъгъл.

По електронен път всичко се случва много по-лесно, бързо и удобно, без значение от физическото ви местоположение. Можете да купите мебел, докато пиете сутрешното си кафе или сте на почивка. Снимките ви дават точна представа за дизайна и габаритите на изделието, а описанието ви запознава подробно с всички технически детайли.

Броят на действащите мебелни магазини в София няма да намалее, а дори може и леко да се увеличи. В същото време обаче продажбите, направени през уебсайта на съответния търговец, ще продължат да нарастват. Такава е тенденцията, защото това е настройката на потребителите днес.

В допълнение ще кажем, че мебели пазаруват не само столичани. За хората от провинцията, където предлагането е скромно, столичните магазини с online присъствие са единствен вариант за покупка на качествено и финансово изгодно обзавеждане.