Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Митове за грима

Митове за гримаНаистина ли гримът подобрява визията ни, прави ли ни по-атрактивни, подчертава ли женствеността ни? Кои са най-разпространените митове за макиажа?

1. Гримът не прави жената по-красива. 
Твърдението е нееднозначно. Да, с помощта на makeup продуктите жената може да изглежда страхотно, но само ако гримът й е положен умело и правилно. При това трябва да е отделила достатъчно време. Ако сутрин, бързайки за работа, се опитвате за 5 минутки да нанесете молив за очи, сенки, спирала за мигли, червило, то и резултатът ще е незадоволителен.

2. Гримът състарява.

Зависи от възрастта ви. Ако сте на 17 години и прекалите с макиажа, можете да прибавите години към възрастта си. Но ако прехвърляте 50-те и използвате подходящи коректор, пудра и лек руж, успешно ще скриете неравномерния тен, тъмните кръгове под очите, кафявите петънца и ще изглеждате видимо по-млада.

3. Мъжете не харесват гримирани жени.

Не е вярно. Зависи как сте гримирана. Наблюденията показват, че мъжете не се отнасят сериозно към жени с прекално ярък макиаж. Да, те обръщат внимание на гримирана по този начин жена, но преди всичко целта им е да я вкарат в леглото си. За по-продължителна връзка обикновено избират жени, които могат умело с помощта на грим продуктите да подчертаят свежото си очарователно излъчване.

4. Гримът лишава от индивидуалност. 

Точно обратното. Макиажът е много индивидуален. Но е важно да откриете своя стил. Стил, който хармонира с облеклото, характера, дори с настроението ви… Много жени се осланят на вътрешното си усещане и в повечето случаи не грешат. Ако, поглеждайки се в огледалото, не усещате никакъв дискомфорт, гримът ви е подбран правилно.