Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Маска за нежни ръце

Маска за нежни ръцеМоже да не получаваме всеки път комплименти, когато изглеждат безупречно, но критиката ни е в кърпа вързана, ако са груби и сухи. Жените носим някак естественото задължение ръцете ни да изглеждат и ухаят добре, още повече – да бъдат винаги меки и приятни на допир.

Немалко пъти и в литературата сме се спъвали в изрази като „нежната й длан“, „белите и топли ръце“ и прочие хвалебствени думи за ласките, които са произвеждали женските ръце във времето. Ясно е обаче, че едно докосване често говори повече от думите, затова не ни остава друго, освен да полагаме необходимите грижи за ръцете. За целта особено подходяща е маската, която можем да направим в домашни условия:

Сваряваме един картоф, намачкваме го и добавяме към него 2 с.л. сусамово олио, 1 с.л. мляко и сока на ½ лимон. С така получената смес покриваме ръцете си.  Когато сместа изстине и започне да засъхва, измиваме с хладка вода. След това обтриваме ръце в кафена утайка – така ще ги ексфолираме и овлажним. Изплакваме с топла вода и сапун. Намазваме ръцете с любимия си крем. Резултатът ще ни очарова.