Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Малки трикове за перфектен грим

перфектен гримЗамисляли ли сте се защо почти никога не съумявате да постигнете същия зашеметяващ грим, както професионалните гримьори – колкото и много да се стараете, колкото и качествени грим продукти да ползвате. Да, безспорно високото качество на декоративната козметика е важно, но умението да я нанасяте е още по-важно. Предлагаме ви няколко малки грим трикове, които ще ви помогнат да изглеждате безупречно.

Придайте естествен цвят на устните 

Ако искате устните ви да изглеждат по-пълни и чувствени, но в никакъв случай вулгарни, можете да приложите един много лесен трик. Внимателно очертайте устния контур с молив в неутрален цвят. След това нанесете неутрален гланц. Устните ще изглеждат много по-сочни и естествено красиви.

Запазете цвета на червилото

Жените, които ползват червило с по-тъмни цветове, се срещат с един деликатен проблем – понякога частици червило остават по зъбите, което далеч не е естетично и красиво.

Това лесно може да се предотврати, като спазвате следните стъпки:

1. Предварително намажете устните с овлажняващ балсам, за да станат по-еластични и да се изглади напуканата кожа.

2. С мека гъбичка разнесете равномерно тонален крем – така червилото ще се задържи по-дълго време.

3. Нанесете червилото и притиснете към устните салфетка. По този начин ще отстраните излишъка и ще изравните цвета.

Коригирайте формата на носа

Ако природата ви е „дарила” с по-голям или широк нос и при гримиране се чудите как да го прикриете, не се притеснявайте – с лекота можете визуално да коригирате формата и големината му. Изберете тонална основа с 1–2 тона по-тъмна от тази, която обикновено ползвате. Нанесете по-тъмната основа от двете страни на носа – така ще изглежда по-тесен. А малко тъмна основа, поставена умело на върха на носа, визуално ще го скъси.

Очертайте очния контур със сенки

За да изглеждат миглите ви много гъсти и плътни, е необходимо да подчертаете очния контур със сенки за очи и фина четчица. Изберете нюанс, който хармонира с цвета на молива ви за очи, и с четчицата внимателно го разнесете по линията на растеж на миглите.

Създайте илюзия за изпъкнали скули 

Ако лицето ви е кръгло, можете да го „удължите”, като оформите скулите с помощта на руж. За целта под скулите нанесете по-тъмен руж, а над тях с 2–3 тона по-светъл. Благодарение на така създадения контраст скулите ще изпъкнат, а овалът на лицето ще се удължи визуално.

Опитайте, с малко повече усърдие от ваша страна, както и известна практика, наистина ще постигнете перфектен макиаж.