Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Кухня по индивидуални размери – защо да заложите на поръчкови мебели?

поръчкови мебелиКухнята е най-функционалното жилищно помещение, но често тя е и най-малкото. Добре обзаведената кухня е не просто красива и уютна, но и удобна. Когато избирате кухненското обзавеждане, е важно да използвате оптимално оскъдното пространство. Готовите кухни на мебелния пазар предлагат готови, стандартизирани решения, които не се вписват във всяко жилище. Отговорът е поръчкови мебели! Нека ви разкажем за техните предимства.

Каква кухня може да бъде изработена по поръчка?

Ако мечтаете за красива и удобна кухня, всеки детайл на която отговаря на вашите изисквания, то единственият вариант да я получите е като поръчате да ви я изработят. Само тогава размерите, вътрешното оформление, цветовете, декорациите и механизмите ще отговарят напълно на условията в жилището ви и вашите желания.

Много хора погрешно смятат, че качествените поръчкови кухни са прекалено скъпо. Това е вярно единствено ако работите с посредник, който взима своята комисионна. Когато поръчвате директно на производителя, вие си спестявате излишната надценка. Освен това можете да договорите по-евтини детайли, така че крайната цена да се вмести във вашия бюджет.

Изборът на дизайна на кухнята е също сложно решение. Нейното оформление зависи не само от площта на помещението, но и от архитектурното му изпълнение. От значение е също местоположението на ВиК комуникациите, защото те определят къде ще се монтира мивката. Мивката е централната фигура на корпусната мебел за кухненски помещения.

В зависимост от особеностите на оформлението, необходимия набор от модули и разположението на шкафовете, кухнята, която ще изберете би могла да бъде:

  • Права редица;
  • Ъглова;
  • U-образна;
  • Минималистична.

Всеки от изброените варианти би могъл да се изпълни по съвършен начин, като се осигури достатъчно пространство за свободно преминаване. Поради малката си квадратура повечето жилища не разполагат с трапезария, така че кухненското помещение често изпълнява и функцията на столова.

Вашите поръчкови мебели трябва да са така изработени, че след монтирането им да остане място и за кът за хранене. Понякога на обикновения човек е трудно да изготви план за вътрешното оформление на кухненската стая, с който да се постигне комфорт, функционалност и красота. В това отношение ще ви бъде полезен мебелният дизайнер на мебелната фирма, който да изготви подробен план на разположението на всеки мебелен елемент.

Материалите – важен детайл, който вие избирате

Когато говорим за поръчкови мебели и особено за кухни, материалите, от които са изработени, са от съществено значение. Днес на мебелния пазар трудно ще намерите кухненски мебели от дърво. Най-масово използваните материали са ЛПДЧ и МДФ. Предимство на модулите от пресовани дървесни частици е ниската цена, но те са неустойчиви на влага, каквато в кухнята има в изобилие.

Поръчвайки изработка на кухня, вие можете да изберете материалите, от които да бъде направена. Можете да посочите също облицовката на плотовете, както и материала на кухненския гръб. При по-голям бюджет ще получите истински шедьовър, който ще е не само по-красив от всичко, предлагано на пазара, но и в пъти по-здрав и дълготраен.

Не на последно място е нужно да изтъкнем предимството на индивидуално изготвения дизайн. Вероятно сте от големия процент хора, които просто не могат да намерят мебели, които едновременно да отговарят и като размер, и като естетически качества. Поръчковата мебел ви позволява да изберете не само правилните текстури и цветове, но и правилния за интериора ви стил.