Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Красивият бюст – мираж или постижима цел

красив бюстНяма как да опазим гърдите си от влиянието на околната среда, както и от вътрешните процеси в тялото ни, които с времето променят формата им. Има някои неща обаче, които можем да правим, за да намалим вредните въздействия и да запазим добрата форма на бюста си.

Гърдите се състоят предимно от мастна тъкан, в тях няма мускулна тъкан, което означава, че няма упражнения, с които те могат да се уголемят или да станат по-твърди. Поради натрупването на мастна тъкан в гърдите те се увеличават, когато пълнеем, и съответно стават по-малки, когато отслабваме. Кожата, която обгражда гърдите, е нашият естествен сутиен. Поддържането на еластичността й в областта на деколтето определено ще спомогне за това гърдите ви да изглеждат по-добре.

Няколко съвета за стегнати гърди
Най-големият враг на хубавите и стегнати гърди са вариациите в теглото. Освен вследствие на тях, размерът на гърдите ни се влияе от хормонални промени, бременност и кърмене. Докато обаче хормоналните промени трудно могат да бъдат заобиколени, промените в теглото ни са абсолютно в наши ръце и те трябва да бъдат избягвани или поне сведени до минимум.
Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да запазите красотата на гърдите си:

1. Поддържайте теглото си стабилно
Гърдите губят обем тогава, когато губите телесни мазнини. Бюстът ви ще се стопи много по-бързо, ако драстично намалите теглото си, затова е препоръчително килограмите да се свалят бавно. Бързото сваляне неминуемо води до отпускане на кожата, увисване, дори появата на стрии. За да избегнете подобни нежелани ефекти от отслабването, бъдете умерени в диетата си и имайте едно наум, че гърдите ви пряко се влияят от нея.

2. Опитайте се да спите по гръб
По този начин няма да подлагате гърдите си на прекалено голям натиск.

3. Изберете подходящия за вас сутиен
Добре подбраният сутиен не само ще направи гърдите ви по-привлекателни, но и няма да предизвика дискомфорт. При избора на сутиен винаги поставяйте на първо място удобството. За дамите с по-голяма обиколка на гръдния кош и по-голяма чашка добър избор би бил сутиен с широка задна лента, защото той придържа гърдите по-добре. При жените с по-малък бюст изборът може да се спре на сутиени с допълнителни подплънки, които обаче е добре да се редуват и с обикновени сутиени, защото сутиените с подплънки не позволяват на кожата на гърдите да диша нормално.

4. Грижете се за кожата на деколтето си

Ако излагате гърдите си на пряка слънчева светлина, задължително използвайте козметични продукти с по-висок слънцезащитен фактор. Кожата в тази област е много деликатна. Повечето жени забравят това и не полагат достатъчни грижи за нея. Освен специалните кремове за областта на деколтето, много полезни са и натуралните масла (лешниково и сусамово).

5. Използвайте стягащи кремове за бюст
Към грижата за деколтето спокойно можете да включите и козметичен продукт за стегнат бюст. Кремовете от този тип действат на базата на това, че съставките им стимулират производството на еластин и колаген, отговорни за стегнатата, гладка и еластична кожа. Освен това те ефективно хидратират и подхранват кожата на деколтето, което е много важно за този „естествен сутиен“. Освен че освежават и изглаждат кожата, тези кремове успешно се борят с появата на тъмни петна, регулирайки меланогенезата.

6. Проверявайте гърдите си

След 20-годишна възраст е важно гърдите да бъдат проверявани за изменения и неравности. При жените между 20 и 40 години на всеки 2 години трябва да се прави клиничен преглед. За дамите след 40 години мамографията е препоръчителна всяка година.

7. Обърнете внимание на правилната стойка
Много важна за бюста е и правилната позиция на гръбначния стълб. За да не изглеждат гърдите ви отпуснати и увиснали, трябва да свикнете да ходите с изпънати рамене и изправен гръб.

Мит

Самочувствието на жената е изградено върху големия размер на гърдите й
Не винаги големите гърди са повод за самочувствие. Доста често притежателките им се оплакват от неудобствата, свързани с големия бюст. Освен това не всички мъже си падат по големите гърди. Размерът на сутиена е само малка част от цялостната визия на жената.

Мит

Косъмчетата в областта около зърната са признак, че нещо не е наред
Космите в областта на зърната не са никакъв повод за притеснение. Повече от 60% от жените ги имат.