Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Красиви колене

Красиви коленеСпециалистите отдавна разработват методи за борба с издайническите възрастови изменения при жените с естетически проблеми в зоната на колената. Бръчките тук могат да разкажат истината за годините ви.

Тялото ни има три предателски зони, по които околните могат да се досетят за реалната ни възраст. Това са шията, ръцете и колената. И докато с помощта на различни козметични процедури или пластични интервенции кожата на лицето може отново да възвърне кадифената си гладкост като своеобразно презареждане на младост, то доскоро хирурзите не можеха нищо да сторят за трите предателски участъци по тялото ни.

Вече няколко години обаче се извършват успешни пластични корекции в областта на шията. Усъвършенстваха се и методиките за подобряване вида на ръцете. При добро желание днес жените могат да решат и проблема с непривлекателните колена.

Какви са причините, които водят до деформиране на кожата около колената?

Според Сесилия Трегер (специалист от лондонската клиника Wimpole Skin Clinic) фактори за загуба на еластичността и образуване на бръчки върху колената са нездравословното хранене, въздействието на слънчевите лъчи, менопаузата, злоупотребата със сладки продукти. И съвсем не е задължително да имате излишни килограми или пълна фигура! Бръчки по колената имат и такива звезди като Ел Макферсън, Никол Кидман и Кейт Мос.

Как да се избавим от тях?

Тук усилените спортни занимания няма да ви помогнат. Някои (Деми Мур) прибягват до пластични операции за опъване на кожата. Доктор Трегер обаче подчертава, че ако изброените рискови фактори продължават да съществуват, то резултатът от интервенцията ще е краткосрочен.

Препоръката на специалистката е да използвате нехирургични методи. Терапията се определя в зависимост от състоянието на всяка пациентка. Основно тя представлява комбинация от специални кремове с натурални (биоидентични) хормони и витамин А. Клиничните изпитания доказват, че тази методика изглажда успешно бръчките в проблемната зона.

Така че, дами, не се отчайвайте – и тук има изход. Вълшебните кремове ще възродят отново младостта на тялото. От вас се иска само желание и постоянство.