Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Красива като гейша с шиацу масаж

шиацу масажОтдавна се опитваме да разкрием тайната на гейшите – красавици от Далечния изток, които сякаш никога не изглеждат уморени. Японското изкуство на масажа е разковничето на тонизираната кожа. За релаксация,то може да се практикува и в домашни условия.

Масажът „шиацу” има лесна технология. Почуквайте по лицето си с възглавничките на втория, третия и четвъртия пръст на двете ръце, а около очите – така, че ударите на пръстите да са бързи като барабанене. Със същите пръсти гладете кожата на челото от веждите към косата, а после погладете горните части на бузите си в посока от носа към слепоочията.

С възглавничките на втория и третия пръст гладете средните части на бузите си от средата на горната устна към ушите.С възглавничките на втория, третия, четвъртия и петия пръст гладете долните части на бузите си и брадичката в посока от блрадичката към ушите.

При отметната назад глава с крайчетата на показалеца и средния пръст натискайте бавно и леко ъгълчетата на устата, като масажирате и кожата под долната устна. Всяко движение трябва да се повтори пет-шест пъти.

Един от най-старите и ефективни японски масажи, „шиацу” ще възвърне тонуса на вашата кожа и свежестта на лицето ви. А после… нека мъжете останат запленени от вас: прелестната европейска гейша от двадесет и първи век.