Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Козметичните процедури и новолунието

Козметичните процедури и новолуниетоФазите на лунарния цикъл влияят на нашата планета и съответно на нас – нейните обитатели. Въздействайки върху гравитацията и магнитното и поле, Луната въздейства и върху нашата физика и психика със същата сила, а понякога дори по-осезаемо. Това важи още повече за жените, които имайки специфични възпроизводителни функции са снабдени с много по-чувствителни сензори, които улавят много повече детайли от заобикалящата ни природа, отколкото мъжете.

Фазите на луната имат способност да привличат и отблъскват определени събития в нашия живот, а с това и да въздействат на нашето емоционално състояние. Колкото до физическия аспект на това въздействие – много хора смятат, че лунните фази влияят пряко на усвояването на полезните вещества от храната и на изчистването на тялото от токсините и именно тази концепция е залегнала в основата на различни хранителни режими, като лунната диета, например.

Според привържениците на това схващане Луната влияе на изгарянето или натрупването на мазнините и може да редуцира наднорменото тегло, когато се намира в точно определена фаза и според това схващане са направени редица изчисления, които показват кога да приложим диетата и за какъв  период от време да се въздържаме от храна. Спорен е въпросът, до колко е ефективна тази диета, но е факт, че я прилагат милиони хора по света в желанието си да изглеждат добре.

Други разкрасителни процедури, свързани с новолунието пък диктуват косата да се подстригва именно в този период ако желанието ни е тя да расте по-бързо и да бъде по-здрава. Същото важи и за ноктите, както и за полезното въздействие на различните разкрасителни маски за лице и коса.

Дали има резон в тези поверия никой не може да каже със сигурност, но спазването им определено не вреди и всеки може да се увери сам.