Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Козметичен плодов пилинг за сияйна млада кожа

млада кожаКрасотата на жената минава през перфектната кожа. А ние – българките, традиционно можем да се похвалим като жени с красива кожа, възпята дори в народния фолклор в десетки песни и легенди. Общоизвестна истина е, че за да изглежда кожата ни добре, трябва да полагаме грижи още в младежка възраст. Плодовият пилинг е козметична процедура, която има прекрасен ефект върху младата кожа.

Пилингът е безопасен, независимо от химичния си състав. Процедурата е удобна за посетителките на центровете за красота, тъй като се осъществява без продължително откъсване от работния график.

Плодовият пилинг е предназначен за тези, при които възрастовите изменения са в самото начало, при появата на първи бръчки. Терапията отлично възстановява еластичността на кожата, при което тя получава и необходимата доза хидратация. Зоните с повишена пигментация изсветляват. След отстраняването на мъртвите клетки от повърхността на кожата, лечебните кремове имат по-добро действие. Плодовият пилинг е подходящ за мазна и чувствителна кожа, ефикасно изчиства порите, нормализира дейността на мастните жлези и отстранява черните точки, предотвратявайки тяхната бъдеща поява.

Основен лечебен компонет са плодовите киселини, които са слаби органични киселини – т.е. имат химично въздействие само върху мъртвите клетки, докато здравите остават непокътнати. Те проникват дълбоко, което гарантира чудесен резултат.

При пилинга се използват АНА киселини- натурални вещества с растителен произход, получени по естествен или изкуствен път. Възможна е и употребата на лимонена, млечна, винена и др. киселини.

Независимо че използването на АНА киселините в козметологията е започнало не толкова отдавна, на човечеството от векове е известно полезното действие на плодовите киселини. В Древен Египет и Рим жените са поддържали красотата си с  маски от грозде, лимон, кисело мляко – т.е. използвали са продукти, съдържащи плодови киселини.

Как протича процедурата? Отначало зоната за пилинг се почиства старателно. Следва нанасяне на плодовата киселина, която след определено време се отстранява с помощта на неутрализиращо средство. Заключителният етап включва нанасяне на козметични продукти с хидратиращо и успокояващо действие.

Много козметолози съчетават няколко вида АНА киселини, в резултат на което ефектът от терапията е още по-голям. Самият пилинг може да се комбинира и с други процедури, предлагани от салоните за красота.
Преди процедурата козметологът е длъжен да направи тест със слабо концентрирана киселина. Понякога, макар и много рядко, клиентката може да има алергична реакция. Тогава плодовият пилинг е неподходящ. Ако нямате алергична реакция, с всяка следваща процедура може да се увеличи концентрацията на използваните киселини. Резултатът от терапията ще е видим едва след няколко процедури.

В домашни условия също може да си направите плодов пилинг. Жените със суха кожа трябва да бъдат внимателни и да не допускат прекомерно изсушаване на обработваната зона. Няма да имате такива тревоги обаче, ако имате мазна или чувствителна кожа.