Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Корсетът – непреходният символ на женствеността

корсетКорсетът е стар женски аксесоар, приковаващ неизменно вниманието на противоположния пол.

Той претърпя моден ренесанс и се задържа стабилно в колекциите на топ дизайнерите. Тъканите, от които се създават корсетите, са разнообразни – коприна, кожа, кадифе, детайлите са изработени от пайети, мъниста, дантела, бродерия. Корсетът присъства неизменно в дефилетата на най-добрите модни къщи.

Комбинира се отлично с пищни или тесни поли, панталони, рокли. Дори го носят върху връхни дрехи (разбира се, подобни смели решения са за жени с идеална фигура или за почитателките на стила готика). Красивото модно допълнение, подбрано с безупречен вкус, може да създаде ефектен тоалет, подходящ за празничната нощ, за служебно парти или за ежедневна дреха.

През този сезон основен фактор при избора на облекло е акцентът върху женствеността. Ето защо много дизайнери представят в колекциите си дълги рокли или разкроени поли. Но най-смелите заложиха на непреходния символ на женствеността – корсета.

Най-ефектните предложения закономерно бяха на брандовете Alexander McQeen и Jean-Paul Gaultier. Доминиращ в колекциите бе актуалният черен цвят. Корсетът е предпочитан елемент от тоалетите и на звездите. Лейди Гага, Бритни Спиърс, Ники Минаж залагат на ефектни корсети в сценичното си облекло.

Една идея за настъпващите празници – внесете пикантна нотка в облеклото си с атрактивен корсет, непреходния символ на женствеността.