Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Кои са трите основни аромата на вашите парфюми?

аромати на парфюмиВсички парфюми притежават специфичен аромат, който всъщност е комбинация от спирт, етерични масла и разтворител, в които се разтварят тези съставки.

Етеричните масла могат да бъдат естествени или изкуствени благоухания или казано с други думи те могат да бъдат екстракти добивани по-естествен начин от природни суровини или по-изкуствен начин в лаборатории.

Цялостният аромат на парфюми се възприема от сетивата ни в три последователни етапа с връхни, сърдечни и базисни нотки.

Характерното за връхните нотки е, че са леки и нежни аромати, които са екстракт от различни плодове, цветя или подправки. Всяко първо впечатление от аромата на всички парфюми се основава точно на тези нотки, чиито действие е в рамките на 15-20 минути. След 20 минута той разгръща своя основен аромат.

Това е втория етап, през който се усещат тези така наречени сърдечни нотки, които много често са ухания на етерични масла от листа от билки, океански или дървесни аромати. След сърдечните, парфюма проявява своите базисни нотки, които всъщност са и най-дълготрайни, защото изпарението при тях е значително по-бавно, заради големите им молекули. Това е и основната причина парфюмите да бъдат с дълготрайна издръжливост.

Като основни съставки при тях се използват мускус, някои подправки и дървесни и билкови ухания, които обаче можете да усетите едва след един-два часа след като е нанесен върху кожата.

Правилния избор на парфюм Prouve ще ви предаде увереност и ще накара хората да се обръщат след вас от, където и да минете.